Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
20 Aug 2017
INDI development team is happy to announce the release of INDI Library v1.5.0. This new exciting release builds on the maturity of INDI Library and comes with many new supported devices and fixes for existing drivers.
Read More...

TOPIC: Datyson T7M

Re:Datyson T7M 1 week 2 days ago #21411

@nmac, finally I received my T7M :). Connecting with Pi works, but I'm not able to shoot an image.. at least in the imaging tab pressing the preview button never stops capturing and no result is coming. Even Ekos stops or gives a message that the ASI driver crashed.

I updated the all indi libraries, rebooted the system etc.but nothing helps.
Could it be that I need to flash the firmware of the cam before usage because it isn't a real ASI?

Attached logs of ekos en indi.

Regards,
Chris.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 1 week 2 days ago #21412

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Away
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 258
  • Karma: 2
  • Thank you received: 49

bergerking wrote: @nmac, finally I received my T7M :). Connecting with Pi works, but I'm not able to shoot an image.. at least in the imaging tab pressing the preview button never stops capturing and no result is coming. Even Ekos stops or gives a message that the ASI driver crashed.

I updated the all indi libraries, rebooted the system etc.but nothing helps.
Could it be that I need to flash the firmware of the cam before usage because it isn't a real ASI?

Attached logs of ekos en indi.

Regards,
Chris.


Hi , I can’t tell if that is the problem because the first thing I did before using it was to flash the compatible firmware on it. Also the RPi is a bit finicky with the ASI120 so I presume It will do the same with the T7M. I remember to use a powered hub with it, not directly connected. Have you tested on a regular PC to see if it works? Yesterday there was a problem with the ASI driver, today I updated again and it’s working fine.

Regards


Sent from my iPhone using Tapatalk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / Explore Scientific ES80480 / Canon 550D / ESFF 2" / ASI120MM / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
RPi3 / Orion 120ST / Atik 420m / WOIII / SSAG - Arduino Moonlite DC Clone - LXD75
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Datyson T7M 1 week 1 day ago #21432

I did connected the cam via powered hub and did the update of indi yesterday with latest.
But I didn’t flashed the firmware. Where can I find instructions for that?

Will try in Windows quickly.

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 1 week 22 hours ago #21443

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Away
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 258
  • Karma: 2
  • Thank you received: 49
You can find it at ZWO page:

astronomy-imaging-camera.com/software/
on the SDK & Upgrade tool tab, there is software for windows and linux.
regards

nMAC

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / Explore Scientific ES80480 / Canon 550D / ESFF 2" / ASI120MM / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
RPi3 / Orion 120ST / Atik 420m / WOIII / SSAG - Arduino Moonlite DC Clone - LXD75
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Datyson T7M 1 week 3 hours ago #21468

Thanks nMAC.
Any idea which version to use? I see ASI120MM.iic & ASI120MM-compatible.iic?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 1 week 3 hours ago #21469

  • kecsap
  • kecsap's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 48
  • Karma: 1
  • Thank you received: 23
ASI120MM-compatible.iic

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 1 week 3 hours ago #21470

Thnx!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 5 days 14 hours ago #21485

flashed the firmware and now the cam is working on rpi both ekos and phd. its also working on windows phd2.
The only problem now is that the screen is constantly a bit messed up. See pictures attached.

didnt had time to test st4 port yet.. will do this soon.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 5 days 3 hours ago #21494

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Away
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 258
  • Karma: 2
  • Thank you received: 49
Good to know it's already working. You are showing live video on attachments, live video does not work well with this cameras because
it's very demanding on USB2. Is it happening on still capture too? Leave USB bandwidth manually at the value "40". Do not leave it in auto mode.

Regards.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / Explore Scientific ES80480 / Canon 550D / ESFF 2" / ASI120MM / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
RPi3 / Orion 120ST / Atik 420m / WOIII / SSAG - Arduino Moonlite DC Clone - LXD75
www.flickr.com/photos/139335144@N03/

Datyson T7M 4 days 16 hours ago #21504

this is happening on still capture too.
bandwith is set to 40 in the controls tab.
It's not constantly.. but happens often.

Didn't used the cd that came with the camera? Can't imagine I should, but do I need to install somethinh additiona as well?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Datyson T7M 4 days 1 hour ago #21508

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Away
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 258
  • Karma: 2
  • Thank you received: 49
Hi,

I had that problem too on RPi, it's usb bus is sensible to some devices, even with a powered hub.
I gave up on RPi on my primary setup and now I am using the camera on x86_64 PC with an Atom Processor and I don't have those problems. The same happened with my SSAG.I didn't use the cd at all. I only flashed the compatible firmware from ZWO website and started using it with INDI.
One other note, just verify if the camera is working at 8bit mode! Don't use 16bit it will mess up the images too.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / Explore Scientific ES80480 / Canon 550D / ESFF 2" / ASI120MM / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
RPi3 / Orion 120ST / Atik 420m / WOIII / SSAG - Arduino Moonlite DC Clone - LXD75
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Datyson T7M 2 days 16 hours ago #21525

I bought the cam especially for the rpi for guiding :).
The QHY5 that doesn't work on rpi is perfectly working under windows.

I think the problem will not be that big when using the cam with PHD2 and a interval of > 1s ..
8bit mode is on. Will update here soon if I tested it at night :).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.110 seconds

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica