Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
08 Apr 2018
INDI development team is happy to announce the release of INDI Library v1.7.0. This new exciting release builds on the maturity of INDI Library and comes with many new supported devices and fixes for existing drivers.
Read More...

TOPIC: Pentax K-5 capture failed

Pentax K-5 capture failed 1 month 1 week ago #25274

Yes this is very weird.. I just tried to replicate it with Canon 600D, but it took all sequences with different ISOs fine without any glitches.. not sure what's going on there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Pentax K-5 capture failed 1 month 1 week ago #25291

  • gbeaton
  • gbeaton's Avatar
  • Away
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 183
  • Karma: 1
  • Thank you received: 16
I just thought I would add some confusion...

I think the fits viewer is got some buffering problems. I was playing with the preview again because I wasn't understanding what was happening with the histogram display. So I was going from one ISO to another and frankly I couldn't corroborate what I was seeing with the settings. Also, I got the impression, looking at the histogram, that the fits viewer was adding two, even three captures together. Finally I closed the viewer and did a couple more previews and things appeared to be. This isn't a feature is it?

See in images two and three histogram peaks. This is because I left the fits viewer open and I went through 3 exposure settings.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Pentax K-5 capture failed 1 month 6 days ago #25340

  • noste99
  • noste99's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
  • Posts: 120
  • Thank you received: 5
I was not yet there, but indeed I do not understand the view in the FITS viewer. If I take 2 frames, I expect that I get twice the same view but that is not the case. The intensity seems to change from one to the next frame. The viewer is not adding I think but need to look closer into it.
In the meantime in order to analyse the issue I reconnected my ZWO camera that worked fine months ago. Now I can launch the driver and start a sequence but it loops without end and without vizualising the frame. I do not understand what is happening. I use the FITS format. From the other side, I thought something was wong with my camera but under windows it works fine. I tried to take a log but did not succeed. :S :evil: :sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Pentax K-5; Samyang 800mm F8.0;Sky-Watcher ED80 D=80mm F=600mm;ZWO ASI120MC
Last Edit: by noste99.

Pentax K-5 capture failed 1 month 6 days ago #25343

I think it was just not syncing the GUI while visible. Can you check.. close the histogram, take a photo, then open it up, is it updated now? If yes, then problem should be fixed in next version. If not, then the problem is elsewhere.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Pentax K-5 capture failed 1 month 6 days ago #25345

  • noste99
  • noste99's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
  • Posts: 120
  • Thank you received: 5
I took a sequence of 2 frames exposure of 1s delay 2s FITS format.
The first frame is vizualised in the FITS viewer. I looked at the statistics and found a mean of 525.
For the second frame the colors change and the mean becomes 12.581. The two frames are saved and I have attached them.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Pentax K-5; Samyang 800mm F8.0;Sky-Watcher ED80 D=80mm F=600mm;ZWO ASI120MC
Last Edit: by noste99.

Pentax K-5 capture failed 3 weeks 1 day ago #25817

  • noste99
  • noste99's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
  • Posts: 120
  • Thank you received: 5
Hi,
I resumed after a few days testing of my K5. In the production version the GPhoto DSLR driver works fine but the PENTAX DSLR driver not.
The frame visualized in the FITS viewer is a line with width 277 and height 2. In the CCD tab of EKOS Size is limited to 277x2.
Could this be corrected?
The issue with the old frames showing up in the FITS viewer is still not solved I have the impression.

Thanks for the help!

Stefan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Pentax K-5; Samyang 800mm F8.0;Sky-Watcher ED80 D=80mm F=600mm;ZWO ASI120MC

Pentax K-5 capture failed 3 weeks 1 day ago #25823

That's the weird things. It never happen on my K5IIs til now. Hmmmm......

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.140 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica