Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: Flats not capturing???

Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29088

Has there been a change to the Capture module? I tried to capture flats for all my installed filters, but whenever I select Flat from the image type the camera fails to capture an image. Preview works, but it never saves the image or proceeds to capture the next one. That happens whether I have set the calibration settings to manual or to ADU.

Has anyone else had that experience? It worked a few weeks ago, but I updated KStars since, so not sure with which version the problem arose.

Best

Jo

File Attachment:

File Name: log_19-13-28.txt
File Size: 54 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by El Corazon.

Re:Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29091

Thanks for reporting this. There was a regression in the calibration algorithm, due to frame storage changes in the scheduler. This was fixed by phabricator.kde.org/D14977 , but the story shows us that we still have too many interleaved features. As of now, there are at least three remaining bugs in the capture storage cache, and I hope fixing those will not break other things elsewhere.

-Eric
The following user(s) said Thank You: El Corazon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29102

TallFurryMan wrote: Thanks for reporting this. There was a regression in the calibration algorithm, due to frame storage changes in the scheduler. This was fixed by phabricator.kde.org/D14977 , but the story shows us that we still have too many interleaved features. As of now, there are at least three remaining bugs in the capture storage cache, and I hope fixing those will not break other things elsewhere.

-Eric


Who would have thought health care reform.... oops, EKOS, could be that complicated....

:)

Thanks Eric!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29122

Same problem here although I feel it works when using manual flat duration. When using ADU the job remains at idle when starting, the first image is taken and then nothing more happens. Stopping the job and restarting either lets KStars crash or lose the connection to the INDI-server.
The following user(s) said Thank You: TallFurryMan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Skywatcher Newton 200/1000 on EQ6-R
Skywatcher Mak 105/1300 on AZ GTi
StellarMate @ Raspberry Pi 3B+
ASI 290 MC guiding cam on APM 60 ImageMaster
Canon 7D DSLR or ASI 183 MC Pro

Re:Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29125

RogueSquadron wrote: Same problem here although I feel it works when using manual flat duration. When using ADU the job remains at idle when starting, the first image is taken and then nothing more happens. Stopping the job and restarting either lets KStars crash or lose the connection to the INDI-server.


I agree with everything you observed, except I cannot record the flat manually either, IF I select the image type as 'Flat'. It works fine (manually) when I select 'Light'.
The following user(s) said Thank You: TallFurryMan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Flats not capturing??? 3 weeks 4 days ago #29129

Anyone tried nightly to see if this issue with the flats is resolved?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Flats not capturing??? 3 weeks 2 days ago #29175

I have this issue too: not only I receive a Preview window, but after this KStars crashes. This is a new issue with 2.9.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by Jurgenk. Reason: language correction

Flats not capturing??? 3 weeks 2 days ago #29177

Please check nightly and report back.
The following user(s) said Thank You: El Corazon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Flats not capturing??? 3 weeks 2 days ago #29234

knro wrote: Please check nightly and report back.


Seems to be working fine now with the nightly version I installed this morning.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Flats not capturing??? 3 weeks 1 day ago #29250

Is there a place to download a nightly build for macOS? I have the same problem. thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.345 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica