Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
20 Aug 2017
INDI development team is happy to announce the release of INDI Library v1.5.0. This new exciting release builds on the maturity of INDI Library and comes with many new supported devices and fixes for existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: indi_getprop issue. Some prop are displayed twice

indi_getprop issue. Some prop are displayed twice 1 year 1 week ago #10803

  • Besson
  • Besson's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 71
  • Karma: 1
  • Thank you received: 21
I'm close to be ready to provide a new driver for the Optec IFW filter wheel, and have to finish the manual for it. When I've used the indi_getprop to list all available properties within this drivers I've got a surprise as some properties are displayed twice. I've done the same check with indi_simulator_wheel and indi_eqmod_telescope. In all cases some properties are displayed twice.
For Filterwheel and Telescope they are:
- XXX.DEVICE_PORT.PORT
- XXX.USEJOYSTICK.ENABLE
- XXX.USEJOYSTICK.DISABLE

Existing only on FilterWheel (For sure :-) )
- Filter Simulator.FILTER_SLOT.FILTER_SLOT_VALUE
- Filter Simulator.FILTER_NAME.FILTER_SLOT_NAME_1
- Filter Simulator.FILTER_NAME.FILTER_SLOT_NAME_2
- Filter Simulator.FILTER_NAME.FILTER_SLOT_NAME_3
- Filter Simulator.FILTER_NAME.FILTER_SLOT_NAME_4
- Filter Simulator.FILTER_NAME.FILTER_SLOT_NAME_5

Checked on one Latop with Ubunto mate 16.04 and on VM INDI
Any idea? A bug or specific raison?

Regards

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Philippe Besson
Skywatcher HEQ5, Televue 101-IS, Takahashi FS-60CB
Focus Boss II with OptecInc TCF-S focuser and Starlight Instruments HSM20 handy stepper motor
Guiding camera ZWO ASI120MM
Filterwheel OptecInc IFW
Camera not set yet
Switzerland

indi_getprop issue. Some prop are displayed twice 2 months 2 weeks ago #18382

Hello,
I just stambled over the same issue. Seems all values which can be set are reported twice.
For the filter wheels: The simulator reports both the same values for each filter slot, but for ATIK EFW2 the values are different. The first contains the correct (means the value which was set) and the second contains the default value. Unfortunately the second (=last) value is returned when examing a single element, which is the wrong value then.
So ... I'ld say this is a bug :unsure: :S

Regards,
Detlef

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.285 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica