Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
20 Aug 2017
INDI development team is happy to announce the release of INDI Library v1.5.0. This new exciting release builds on the maturity of INDI Library and comes with many new supported devices and fixes for existing drivers.
Read More...

TOPIC: StellarMate Astrophotography Gadget

StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19161

  • maudy
  • maudy's Avatar
  • Away
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 323
  • Karma: 2
  • Thank you received: 23
Check the order page for your account on the stellarmate site. The link may be there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19162

No go. Tells me my account hasn't been activated but I never got an email to activate it.

I did get a receipt from PayPal.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19163

  • maudy
  • maudy's Avatar
  • Away
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 323
  • Karma: 2
  • Thank you received: 23
When I created my account I did need to check junk folder. From there I was able to correct and activate. Then I got to the link. I hope it can work out.

It is nice to use the app to reboot and shutdown from the phone as well as configure the indi server.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The following user(s) said Thank You: knro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19164

There is no email from the site in my junk folder either.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19172

rockstarbill wrote: Just ordered the os image today but didn't get a download link in email.


Please use This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. or the Support page for any issues.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?

Re:StellarMate Astrophotography Gadget 2 months 2 weeks ago #19173

maudy wrote: When I created my account I did need to check junk folder. From there I was able to correct and activate. Then I got to the link. I hope it can work out.

It is nice to use the app to reboot and shutdown from the phone as well as configure the indi server.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


That sounds possible! I'll research it!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?

StellarMate Astrophotography Gadget 1 month 4 weeks ago #19847

  • Elfe
  • Elfe's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
  • Posts: 21
  • Thank you received: 2
Thanks for making the image available.

For my wireless mouse I had to add "usbhid.mousepoll=0" in /boot/cmdline.txt to fix the laggy mouse cursor when connecting directly via HDMI.
I also increased the screen resolution in /boot/config.txt by changing the hdmi_mode=21 to hdmi_mode=47 (up to 1920x1080 should be ok - check the second column for modes and codes above that line)
The following user(s) said Thank You: knro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 weeks 6 days ago #20690

  • PK
  • PK's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Jasem, I hate to keep coming in with such nube problems, but I now have another one. This week you helped me get Stellarmate working well with me CEM25 mount (via my iPad), all due to my confusion on the instructions. Now I have a different problem. My Stellarmate no longer provides a hotspot, unless I turn off my router. Even then it does not provide a hotspot, even after cycling the power. However, if I connect the ethernet cable to my laptop - the wireless hotspot appears again and I can use my iPad to connect. Once connected, I can disconnect the ethernet cable and proceed as normal. But as soon as my router is powered back on, the Stellarmate stops the hotspot and I loose the connection.

Note that even if I connect my iPad to the router I am unable to find Stellarmate.

The only thing I can think of is that I had entered an incorrect password to the router when I was trying to connect Stellarmate to it earlier. It was after that attempt that this issue popped up. I assumed that if the password was wrong that Stellarmate would have reset back to creating it's own hotspot again, but that is not what appears to be happening. I think it is still trying to connect to my router, even though the password was in correct.

When I do connect to Stellarmate, via the Stellarmate ap (after connecting the Ethernet cable as outlined above), I tried using the Wireless Connection option to "forget" the network it was trying to connect to, but of course that is not an option because I had to turn OFF the router in order to gain the connection! I'm in a catch-22.

Is there a way, via the Screen-Sharing ap, to go into the Stellarmat and tell it to stop trying to connect to a router?

Peter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 weeks 6 days ago #20691

Well, if connection fails to the router (with wrong password), the HotSpot should come on again. At any rate, try the following:
1. Delete the StellarMate Entry from the App (Last option)
2. Connect StellarMate via Ethernet.
3. Use the App to detect it again.
4. Once detected, select "Forget WiFi"
5. Disconnect Ethernet, and restart StellarMate.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?

StellarMate Astrophotography Gadget 2 weeks 5 days ago #20697

  • PK
  • PK's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
I followed your instructions.
PS: I did not need to attach the ethernet cable to anything.. just the act of inserting one end into the Stellarmate made the Wifi hotspot show back up, even with the other end unconnected to anything,

I then connected to the hotspot from the Stellarmate Ap, but the option to Forget the wifi never popped up. I tried three times, and at no time was I ever able to get that option to appear. I did, see other wifi routers in my building, but a they are not mine, I did not try to connect.

As soon as I turned my router back on, the Stellarmate hotspot again went away.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 weeks 5 days ago #20698

  • PK
  • PK's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Ok, I just used another router and was able to follow your steps again. This time the Wifi button on Stellermate Ap did have the "Forget Wifi" option, so I selected it. I followed your instructions and it worked! I'm back in business.

Thanks!
The following user(s) said Thank You: knro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

StellarMate Astrophotography Gadget 2 weeks 5 days ago #20708

Hi Peter, hi Jasem,

What I am experiencing seems similar: when starting from scratch (i.e after reflashing the SD card), all fine, I connect to my wlan via the StellarMate app, I can thus connect to the internet via the StellarMate app (e.g. using the terminal or the browser). To be more precise, I am using the iPad and chose as wlan the StellarMate hotspot.

Then, if I connect the iPad to my router, and later on want to find the StellarMate hotspot, it is not there anymore. So I switch off the router and restart the Raspberry. So the StellarMate hotspot is available again, but as soon as I switch on the router, I lose contact to the StellarMate hotspot. That does not seem right.

Not sure if there is anything I need to do differently?

Thanks in advance,

Helge

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by HelgeMK.
Time to create page: 0.205 seconds

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica