Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Ekos - Can only solve the first time.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23848

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 310
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
Hi,
something is wrong with solver module of ekos. I slewed my mount, taken a 10s picture with my 550D and it solved the first time,
Then, slew to the target and when it tries to solve the second time, it tells me that it can't expose while CCD exposures is in progress???
Had to kill the indiserver and restart. And again the same problem.

Using latest version of indi/drivers on latest kstars (2.9.3)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23863

The log file does not contain Alignment logging. Turn off FITS logging and turn on alignment logging.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23866

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 310
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
Ok I saw the log and came to the that conclusion too.
I will try again, but it's rainny weather, maybe it does same with a solve & slew.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23874

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 310
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
I have tried it again and noticed that this info is not being logged at all!
Altough I have selected all options and debug is verbose and sent to file.
When I quit Kstars and return debug option "INDI" is unselected, so kstars is not saving this option.
If I enabled it again and have another try, I doesnt get logged on file! In the 2 logs I tried there's no logging info on the Solve.

Here some screenshots and text acquired on solver window.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23878

Please use the "Logs" button in Ekos main screen. I need to remove this old option from settings.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23879

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 310
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
Ok now I got it right! :blink:

You can simulate it taking a photo, try to solve it or just wait for the solver timeout. It happens in bother situations:
After the first successful solve or timeout. It also happens on MacOSX version (2.9.3). Just tested.

I agree with you those debug options are confusing on the settings page. They should be removed.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23888

I am having the same issue.

Canon 650D, and the first solve works fine. If I take images later, then any solve will say 'exposure in progress', and the only workaround is to stop INDI and start it again, then I can solve once.

Xubuntu 16.04 on Core2 laptop.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23890

Actually, I found the issue and released a new GPhoto driver it should be in the PPA in about 1 hour from this post time.
The following user(s) said Thank You: nmac

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23892

Stable or nightly?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23895

Got the new release: version is: 1.7~201803052135~ubuntu16.04.1

Now when I start taking an exposure for Plate Solving, it says 'capturing 4 second exposure', and keeps going forever. I hit Stop, then try again, and I am back to the 'exposure is in progress' message repeating over and over.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23896

  • nmac
  • nmac's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 310
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
Same here, taking an exposure and stops at 2 secs forever.... and it hangs the camera completely,
Have to shut the camera off and kill indiserver process.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
Last Edit: by nmac.

Ekos - Can only solve the first time. 5 months 1 week ago #23904

Ok I will have to check with my Canon and report back later today.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.152 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica