Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: lx200ap possibly detecting wrong LX200_FORMAT on GTOCP4 box?

lx200ap possibly detecting wrong LX200_FORMAT on GTOCP4 box? 1 year 2 months ago #17577

Well, thank you Mike for spotting this. We shall look forward to hearing your progress with the new driver. As for AP, we did approach them on writing an SOP for KStars using the existing driver and they seem somewhat encouraging.

I am still not certain why we have had such good luck with the existing driver, but, I do know we never Sync unless we absolutely have to. Our SOP is always been to allow KStars to slew to the target, both, initially and using astrometry. Perhaps, our large FOV is allowing us the luxury of being almost a visual observer and our targets were small enough the problem seldom manifested itself. In any event, more accuracy is never a bad thing, especially, if we can solve faster.

Dan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

lx200ap possibly detecting wrong LX200_FORMAT on GTOCP4 box? 1 year 2 months ago #17588

  • mikefulb
  • mikefulb's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 67
  • Karma: 2
  • Thank you received: 20
Finally had a clear night and the function I suggested earlier in this thread seems to handle the SYNC problem I was seeing. I was able to have the Alignment module in Ekos use the "Slew to target" method and get to within a few arc-seconds of the requested RA/DEC.

It looks like this code has been rolled into the master branch now so I think this is resolved.
The following user(s) said Thank You: knro, nmac

Please Log in or Create an account to join the conversation.

lx200ap possibly detecting wrong LX200_FORMAT on GTOCP4 box? 1 year 2 months ago #17591

  • nmac
  • nmac's Avatar
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 311
  • Karma: 2
  • Thank you received: 62
I think that is one of the issues that it is affecting the lx200 driver running on my HEQ5 MCU Box !
Thanks, I will try the code too.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

(PT) SC@ROS Observatory
x86_64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x86_64 C2D / Explore Scientific ES80480 / Atik 420m / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.164 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica