Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: indi 1.7.4 : possible small bug in skysensor

indi 1.7.4 : possible small bug in skysensor 1 week 2 days ago #28377

  • Barker
  • Barker's Avatar Topic Author
  • Away
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 47
  • Thank you received: 4
firstly great thanks to the team for latest release, I only got to try it this week and was very excited to see improvements that jumped out, several that were on my wish list:-
- camera temperature indication for Canon (would be great to have tickbox option to add this to filenames)
- better integration of lin_guider
- the pulse guide option for skysensor (not tested yet)

During first run of v1.7.4 with new Raspberrypi 3 using ubuntu mate, I noticed what might be a bug with skysensor slew control while following my normal workflow :-
1. connect skysensor, canon and lodestar guider, check focus, take some flats, start guide calibration - all OK
2. after starting guiding (lin-guider) on remote, I normally use client kstar to slew target using mouse select target, then right click option for skysensor 'slew' or use ekos mount control to move.

Here I got no slew and after setting debug I saw error reported in the remote indi.log

"Driver indi_lx200ss2000pc: indi_lx200ss2000pc dispatch error: Property EQUATORIAL_EOD_COORD is not defined in SkySensor2000PC.

after checking several options I also noticed any attempt at mount control using ekos 'keypad' or indi control panel motion control resulted also in this error

"Driver indi_lx200ss2000pc: indi_lx200ss2000pc dispatch error: Property TELESCOPE_MOTION_NS is not defined in SkySensor2000PC."

I can resolve the issue by clicking 'connect' in kstar (from right click then skysensor) - which is odd since I'm sure I was already connected.

The client kstars (log attached) from a daytime test run doesn't seem to record any errors like above.

I never noticed this before, maybe I've slipped somewhere but could somebody check? I can send skysensor logs if required.

thanks
Andrew
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

indi 1.7.4 : possible small bug in skysensor 1 week 2 days ago #28384

Thanks. The logs already include skysensor responses. Can you delete the config file if present under ~/.indi and try again? These errors are quite odd.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

indi 1.7.4 : possible small bug in skysensor 1 week 3 hours ago #28436

  • Barker
  • Barker's Avatar Topic Author
  • Away
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 47
  • Thank you received: 4
Thanks Jasem,

I deleted the Skysensor configs under /home/mate/.indi and restarted with same result. I've copied extract of log below with my edit of actions.

I think this is triggered by me not tracking anything i.e. in day testing mode I don't complete guide calibration, obtain target, focus, guide and track.
And it seems resolved if I right-click in KSTARS - Skysensor then Connect or go to EKOS and hit Connect - see below tracking starts and all seems OK:

The only other thing I noticed and it appears an irrelevant and known item, is the log reports an warning:
WARNING 317.448158 sec : Could not process mount date and time: 2018-08-10T

I'll do a full night test tonight with normal workflow to see if the issue is resolved.
Andrew


[AB added - output after setting new config for skysensor]

2018-08-10T09:05:56: Driver indi_lx200ss2000pc: read setSwitchVector SkySensor2000PC CONFIG_PROCESS Ok
CONFIG_LOAD='Off'
CONFIG_SAVE='Off'
CONFIG_DEFAULT='Off'
2018-08-10T09:05:56: Client 0: queuing <setSwitchVector device='SkySensor2000PC' name='CONFIG_PROCESS'>
2018-08-10T09:05:56: Client 0: sending msg copy 1 nq 1:
<setSwitchVector device="SkySensor2000PC" name="CONFIG_PROCESS" state="Ok" timeout="0" timestamp="2018-08-10T09:05:56">
<oneSwitch name="CONFIG_LOAD">
Off
</oneSwitch>
<oneSwitch name="CONFIG_SAVE">
Off
</oneSwitch>
<oneSwitch name="CONFIG_DEFAULT">
Off
</oneSwitch>
</setSwitchVector>

2018-08-10T09:06:16: Client 0: read newSwitchVector SkySensor2000PC ON_COORD_SET
SLEW='On'
2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: queuing responsible for <newSwitchVector device='SkySensor2000PC' name='ON_COORD_SET'>
2018-08-10T09:06:16: Client 0: read newNumberVector SkySensor2000PC EQUATORIAL_EOD_COORD
RA='1.69197'
DEC='1.23823'
2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: queuing responsible for <newNumberVector device='SkySensor2000PC' name='EQUATORIAL_EOD_COORD'>
2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: sending msg copy 1 nq 2:
<newSwitchVector device="SkySensor2000PC" name="ON_COORD_SET">
<oneSwitch name="SLEW">
On
</oneSwitch>
</newSwitchVector>

2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: sending msg copy 1 nq 1:
<newNumberVector device="SkySensor2000PC" name="EQUATORIAL_EOD_COORD">
<oneNumber name="RA">
1.69197
</oneNumber>
<oneNumber name="DEC">
1.23823
</oneNumber>
</newNumberVector>

2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: indi_lx200ss2000pc dispatch error: Property ON_COORD_SET is not defined in SkySensor2000PC.
2018-08-10T09:06:16: Driver indi_lx200ss2000pc: indi_lx200ss2000pc dispatch error: Property EQUATORIAL_EOD_COORD is not defined in SkySensor2000PC.


[AB added - after EKOS Mount Control motion arrow click ]

2018-08-10T09:07:57: Driver indi_lx200ss2000pc: indi_lx200ss2000pc dispatch error: Property TELESCOPE_MOTION_WE is not defined in SkySensor2000PC.
2018-08-10T09:07:57: Client 0: read newSwitchVector SkySensor2000PC TELESCOPE_MOTION_WE
MOTION_WEST='Off'
MOTION_EAST='Off'
2018-08-10T09:07:57: Driver indi_lx200ss2000pc: queuing responsible for <newSwitchVector device='SkySensor2000PC' name='TELESCOPE_MOTION_WE'>
2018-08-10T09:07:57: Driver indi_lx200ss2000pc: sending msg copy 1 nq 1:
<newSwitchVector device="SkySensor2000PC" name="TELESCOPE_MOTION_WE">
<oneSwitch name="MOTION_WEST">
Off
</oneSwitch>
<oneSwitch name="MOTION_EAST">
Off
</oneSwitch>
</newSwitchVector>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.121 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica