Davy HUBERT replied to the topic 'Experiencing scheduler problems since 2.9.4' in the forum. 2 months ago

Hi,
I installed the nightly version and the problem is solved.
Thank you Jasem ! :)
I'll open a different post to discuss about a strange behaviour that noticed with my SX cameras.

Regards,
Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Experiencing scheduler problems since 2.9.4' in the forum. 2 months ago

Thank you ! I'll do that :)

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Experiencing scheduler problems since 2.9.4' in the forum. 2 months ago

Thank you Jasem :) .
Does it means that I could have the fix if I use your nightly ppa ?

Regards,
Davy

Read More...

Davy HUBERT created a new topic ' Experiencing scheduler problems since 2.9.4' in the forum. 2 months ago

Hi everyone,

I'm experiencing some issues since I upgrade to kstars 2.9.4.
I use the scheduler to perform my imaging sequences, here is how it's set up :
I set the target and give a fits file for alignment ;
I checked the steps : Track, Focus, Align and Guide
I gave a sequence file.

When the scheduler is launched every thing works fine until it try to start the imaging sequence. The imaging sequence don't start ant send me this message :

Manual scheduled focusing is not supported. Run Autofocus process before trying again.
In the sequence I checked : "Guiding deviation <" ; "autofocus if HFR >" ; "Refocus every" and "Meridian flip if Ha >"
If I manually launch an autofocus then I can start the sequence (but an autofocus was already done by the scheduler...).

So I tried to upgrade Kstars to 2.9.5 and indi to 1.7.1. And, well, it's getting worse, now, even if I launch an autofocus manually the sequence don't start sending me the same message as before. The only way I found is to unchecked the autofocus boxes in the sequence parameters...

I think I missed something... :)

Regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Call for SEP testing' in the forum. 3 months ago

Hey sounds great !
I'll give a try to this new module as soon as the weather is good.

Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Settings in focus module not saved' in the forum. 9 months ago
Davy HUBERT replied to the topic 'Settings in focus module not saved' in the forum. 9 months ago

Hi Jasem,

Thank you for your answer :) .
Number of images to capture is now successfully saved with version 2.8.3.
But It still doesn't save the exposure time, even if I set it to 5s (for example) and click autofocus.

If you need some files or log feel free to ask :)

Best regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Sequence with multiple filters cause unneeded filter change' in the forum. 9 months ago

Hi Jasem,

Thank you ! I could test it last night and the bug is resolved ! :)

Regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Settings in focus module not saved' in the forum. 10 months ago

Hi Jasem,

Thank you for your answer :) .

Maybe I have to perform a "manual" autofocus first, before use it through the scheduler :) . I known I missed something :D

Regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT created a new topic ' Sequence with multiple filters cause unneeded filter change' in the forum. 10 months ago

Hi,

If create a sequence file defining several exposure with different filters and if this too long to be perform over one night, there is a strange behaviour.
I give you an example :
Let's say I set a sequence file like this :
36 images of 1200s with Ha filter ;
36 images of 1200s with O3 filter ;
36 images of 1200s with S2 filter.
Now, note that the "autofocus on filter change" option is enabled
Okay, let's say that the Ha sequence is complete and I start a new session, ekos is performing the following actions :
1/ Changing filter from Luminance to Ha ;
2/ Autofocus with Ha filter ;
3/ As the Ha sequence is already complete, changing filter to O3 ;
4/ Autofocus with O3 filter ;
5/ Start exposure.

As you can see ekos perform an unneeded autofocus (and as well filter change) on Ha. I think it would be interesting to change filter only if there is remaining exposures to do with this filter.

Feel free to ask me questions if my explanation is not clear. :) (Sorry for my poor english ;) )

Regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT created a new topic ' Settings in focus module not saved' in the forum. 10 months ago

Hi everyboby,

When I use autofocus I set some differents values in several parameters, typically, exposition time, number of images to average but each time launch kstars those parameters are reseted.

Is there a way to save this settings or do I miss something ?

Regards,

Davy

Read More...

Davy HUBERT replied to the topic 'Auto focus failed after meridian flip' in the forum. 10 months ago

Hi,

Well... disabling the "autofocus after filter change" doesn't change anything, still facing the problem.
Next step is to disable "autofocus if hfr is > xx" and enable "autofocus every xx minutes"

I'll keep you in touch :)

Davy

Read More...

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!