David Sidote replied to the topic 'Polar Align Assist never completes its run' in the forum. 3 weeks ago

I found the problem... I can't read ! I missed this message

2017-08-29T17:58:33 World Coordinate System (WCS) is enabled. CCD rotation must be set either manually in the CCD driver or by solving an image before proceeding to capture any further images, otherwise the WCS information may be invalid.

Once I plate solved an image and tried again it worked.

Read More...

David Sidote replied to the topic 'Polar Align Assist never completes its run' in the forum. 3 weeks ago

Thanks kbahey! I must have something configured incorrectly then because my MacBook Pro should be fast enough. I’ll keep tinkering.

Read More...

David Sidote replied to the topic 'Polar Align Assist never completes its run' in the forum. 3 weeks ago

I tried to use the polar alignment tool with the mount and ccd simulator, on both OS X and RPi and it keeps getting stuck:

2017-08-29T17:14:57 Error: Failed to load WCS data in file: No world coordinate systems found.
2017-08-29T17:14:57 WCS data processing is complete.
2017-08-29T17:14:56 Please wait while WCS data is processed...
2017-08-29T17:14:56 Solution coordinates: RA (22h 56m 19s) DEC ( 89° 19' 52") Telescope Coordinates: RA (22h 54m 39s) DEC ( 89° 19' 59")
2017-08-29T17:14:56 Solver completed in 39 seconds.
2017-08-29T17:14:19 Upload complete. Waiting for astrometry.net solver to complete...
2017-08-29T17:14:17 Uploading file...
2017-08-29T17:14:17 Image received.
2017-08-29T17:14:12 Capturing image...
2017-08-29T17:14:12 Mount second rotation is complete.
2017-08-29T17:14:08 Please wait until mount completes rotating to RA (22h 54m 39s) DE ( 89° 19' 59")
2017-08-29T17:14:08 Solution coordinates: RA (00h 56m 15s) DEC ( 89° 19' 43") Telescope Coordinates: RA (00h 54m 39s) DEC ( 89° 19' 59")
2017-08-29T17:14:08 Solver completed in 35 seconds.
2017-08-29T17:13:35 Upload complete. Waiting for astrometry.net solver to complete...
2017-08-29T17:13:33 Uploading file...
2017-08-29T17:13:33 Image received.
2017-08-29T17:13:28 Capturing image...
2017-08-29T17:13:28 Mount first rotation is complete.
2017-08-29T17:13:24 Please wait until mount completes rotating to RA (00h 54m 39s) DE ( 89° 19' 59")
2017-08-29T17:13:21 WCS data processing is complete.
2017-08-29T17:13:20 Please wait while WCS data is processed...
2017-08-29T17:13:20 Solution coordinates: RA (02h 55m 40s) DEC ( 89° 19' 39") Telescope Coordinates: RA (02h 54m 39s) DEC ( 89° 19' 59")
2017-08-29T17:13:20 Solver completed in 42 seconds.
2017-08-29T17:12:39 Upload complete. Waiting for astrometry.net solver to complete...
2017-08-29T17:12:38 Uploading file...
2017-08-29T17:12:38 Image received.
2017-08-29T17:12:33 Capturing image...

Read More...

David Sidote replied to the topic 'Polar Align Assist never completes its run' in the forum. 3 weeks ago

Was the fix for this issue rolled out yet?

Read More...

David Sidote replied to the topic 'QHY5-II minimum exposure time' in the forum. 1 month ago

I am using kstars/ekos with a QHY5L-II as an allsky camera and I have the same issue. I would also like to have the minimum exposure time changed to 20 us if possible.

Dave

Read More...

David Sidote replied to the topic 'INDI full install issue on RPi' in the forum. 3 months ago

Thanks Jasem. I just tried it commands I listed above and it worked.

Read More...

David Sidote created a new topic ' INDI full install issue on RPi' in the forum. 3 months ago

I was able to get everything sorted with Ekos and my QHY5L-II and doing something unrelated I screwed up my install. I tried to reinstall on a fresh Ubuntu Mate and I hit the following error:
~$ sudo apt-add-repository ppa:mutlaqja/ppa
~$ sudo apt-get update
~$ sudo apt-get -y dist-upgrade
~$ sudo apt-get install indi-full
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
indi-full : Depends: indi-gphoto but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

I then tried to install indi-gphoto:
~$ sudo apt-get install indi-gphoto
[sudo] password for dsidote:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
indi-gphoto : Depends: libgphoto2-6 (>= 2.5.10) but 2.5.9-3 is to be installed
Depends: libgphoto2-port12 (>= 2.5.10) but 2.5.9-3 is to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

Can anyone tell me where I am going wrong?

Thanks.

Read More...

David Sidote replied to the topic 'QHY5L-II Mono maximum exposure' in the forum. 3 months ago

It turns out that exposures that are multiples of 10 cause the download to hang. I tried exposures of 19, 21, 25, 29, 31, 299 seconds and all downloaded fine. When I tried exposures of 20, 30, 50, 300 seconds it hung and I had to kill the indi_qhy process.

Read More...

David Sidote created a new topic ' QHY5L-II Mono maximum exposure' in the forum. 3 months ago

I am running Kstars/Ekos on a RPi3 with a QHY5L-II M as an all-sky camera. It works great except I can't take exposures longer than 19 seconds without the download hanging. If I try to take a 20 second exposure in either preview or as a series in the sequence queue, the exposure timer counts down and then nothing happens. The image doesn't download and the camera becomes unresponsive requiring a restart of the indi_qhy process.

Does the INDI QHY driver have a maximum exposure for this camera or do I have something set incorrectly?

Thanks!

Read More...

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!