Lars Drost replied to the topic 'StellarMate - Qhy minicam 5f' in the forum. 3 months ago

Hi Knro,

I got the same error message yesterday evening then I was trying different settings to learn to use the EKOS.
Error message;
INDI SERVER Message -- Kstars
No QHY camera detected. Power on?
(See attached picture)

Here is that I have done today to try to fix the problem;
(May be I am doing something wrong)

1. I have downloaded StellarMate 1.29 image and wrote it to my SD card to start over again.
2. Put in the USB cabel from the QHY minicam 5F camera. (this is the third USB cabel I am trying with.)
3. I put in the SD card and turned on my raspberry pi and waited for ubuntu mate to finish starting up.
4. I started Kstars and then I clicked on the Ekos symbol, to start Ekos.
5. Then I clicked "next" in Ekos profile Wizard.
6. Clicked "Equipment is attached to this computer".
7. Clicked "Create profile & Select devices".
8. Here I only chose "QHY CCD" in CCD and no other devices.
9. To finish I clicked "Save".
10. In Ekos window I clicked "Start INDI".

Here I got the same error message again.
Error message;
INDI SERVER Message -- Kstars
No QHY camera detected. Power on?
(See attached picture)

I have attached some picture taken from the TV I am using with the StellarMate.

Here after I tried the QHY minicam 5f camera on a windows 10 machine I have used before with the camera.
I did not have any problems with the camera in windows 10. It worked with out any error messages.

I vent back to Stellar Mate and tried with the second QHY camera I have. It is a QHY 5L II color camera.
I used the same profile as before with QHY minicam 5f. I clicked "Start INDI" and a second window pop up with all the settings for that camera.
I vent into "CCD & filter wheel" fan and pressed "preview" button and got a preview picture.

The last thing I have done is to run lsusb command in terminal window. I have attached a picture showing the result with the QHY minicam 5f.

What can I do next ??

Best regards,
Lars

Read More...

Lars Drost replied to the topic 'StellarMate - Qhy minicam 5f' in the forum. 3 months ago

Hi Knro,

I got it working.
I ran lsusb command and got 1618:0931. I found out that it means that the firmware is loaded onto the camera.
So the next thing I did was to write Stellar Mate image to my SD card again and start over again.

And this time it worked.

Thanks for the help.

Best regards

Lars D

Read More...

Lars Drost created a new topic ' StellarMate - Qhy minicam 5' in the forum. 3 months ago

Hi,

I have been trying to get my Qhy minicam 5 to work with StellarMate, but Stellarmate does not recognize it.
Is there any plans for a driver for the camera?

Best regards Lars

Read More...

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!