Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

rlancaste wrote:

jeam wrote: I can't see this line in terminal: ==> /usr/bin/sudo /bin/mkdir -p /Library/Caches/Homebrew
And Password is not seen, neither.

I try to lunch ruby command with sudo but whith the same result.


see if this helps. brew.sh maybe I am missing something.

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install )"

Great!!!

Now Ekos can solve offline perfectly. To resolve I must to install this pakages from terminal:

brew install netpbm

pip install numpy

sudo pip install pyfits

Thanks you very much

Read More...

Jordi Artigas thanked Rob Lancaster in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

rlancaste wrote: see if this helps. brew.sh maybe I am missing something.

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install )"


Now instalation works fine, great thanks.

Later, I try to solve a simulated image, offline from Astrometry.

Thanks very much

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

I can't see this line in terminal: ==> /usr/bin/sudo /bin/mkdir -p /Library/Caches/Homebrew
And Password is not seen, neither.

I try to lunch ruby command with sudo but whith the same result.

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

When I execute those commands I get this result:

iMac-de-Jordi:Library jeam$ ruby -e "$(curl -fsSL raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)" < /dev/null 2> /dev/null
==> This script will install:
/usr/local/bin/brew
/usr/local/share/doc/homebrew
/usr/local/share/man/man1/brew.1
/usr/local/share/zsh/site-functions/_brew
/usr/local/etc/bash_completion.d/brew
/usr/local/Homebrew
iMac-de-Jordi:Library jeam$ brew install python
-bash: brew: command not found
iMac-de-Jordi:Library jeam$
iMac-de-Jordi:Library jeam$ brew install netpbm
-bash: brew: command not found
iMac-de-Jordi:Library jeam$

It seems that brew is not found.

Read More...

Jordi Artigas thanked Rob Lancaster in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas thanked Rob Lancaster in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

It seems it is installed:

iMac-de-Jordi:Library jeam$ pip install pyfits
Requirement already satisfied: pyfits in /Library/Python/2.7/site-packages
Requirement already satisfied: numpy in /System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/Extras/lib/python (from pyfits)

How can I install netpbm via homebrew? Sorry I don't know what homebrew is?

Thanks!!!

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

Hi again,

I'm trying to use internal Astromety solver inside Ekos, but it's always failing. If I use external solver it works fine. I'm using internal Ekos Simulators.

From inside Ekos I get this log:

2017-01-22T19:33:09.264 - DEBG - Alignment: "Capturing image..."
2017-01-22T19:33:11.288 - DEBG - Alignment: "Image received."
2017-01-22T19:33:11.302 - DEBG - Alignment: "Starting solver..."
2017-01-22T19:33:11.307 - DEBG - Alignment: "/Applications/kstars.app/Contents/MacOS/astrometry/bin/solve-field --no-verify --no-plots --resort --downsample 2 -O -L 17.39 -H 24.0257 -u aw -3 0.1875 -4 90 -5 30 -W /var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/solution.wcs /var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/fitsORC791"
2017-01-22T19:33:11.326 - DEBG - Alignment: "Reading input file 1 of 1: \"/var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/fitsORC791\"..."
2017-01-22T19:33:11.405 - DEBG - Alignment: "Solver failed. Try again."

If I run the same comand from the Teminal it returns this:

iMac-de-Jordi:Library jeam$ /Applications/kstars.app/Contents/MacOS/astrometry/bin/solve-field --no-verify --no-plots --resort --downsample 2 -O -L 17.39 -H 24.0257 -u aw -3 0.1875 -4 90 -5 30 -W /var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/solution.wcs /var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/fitsORC791
Reading input file 1 of 1: "/var/folders/_x/yd53fmss1x96gs83jbw0hph80000gn/T/fitsORC791"...
/bin/sh: pnmfile: command not found
augment-xylist.c:589:backtick Failed to run command: pnmfile /tmp/tmp.ppm.8LobBz
ioutils.c:563:run_command_get_outputs Command not found: pnmfile /tmp/tmp.ppm.8LobBz
iMac-de-Jordi:Library jeam$

I suppose that my system is missing some component, but I don't know which.

Any help it's wellcome.

Jeam

Read More...

Jordi Artigas created a new topic ' Exposure failed to save image... Directory not found' in the forum. 5 months ago

Hi to all,
I'm new in this forum.
I'm using Indi in Raspberry Pi 3 and Ubuntu Mate system. I'm trying to use a Canon 350 but when I take a photo I have next error:

2017-01-05T00:01:17: Exposure failed to save image... Directory not found
2017-01-05T00:01:17: Error downloading image from camera: Directory not found
2017-01-05T00:01:16: Starting 1 sec exposure
2017-01-05T00:01:04: Please update the camera pixel size in the Image Info section. The camera resolution will be updated after the first exposure is complete.
2017-01-05T00:01:04: Detected Canon Inc. Model Canon EOS 350D DIGITAL.
2017-01-05T00:01:04: Canon DSLR is online.

I'm cheking in the configuration the download path and it seems correct: /home/username

Do you have any idea?

Best regards

jeam

Read More...

nMAC thanked Jordi Artigas in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas thanked Rob Lancaster in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas thanked nMAC in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas replied to the topic 'Ekos on Mac OS X ?' in the forum. 5 months ago

Hi,

I'm very new using Indi, KStars and Ekos. I was using it on Ubuntu only, at home, with no connection to telescope right now. I have one Raspberry Pi 3 with Indi, I use it as indi server and it works fine with Canon 450D, by the moment it is all I can test.

I download your DMG to try to use in iMac Sierra. It works fine with this equipment.

Thanks for your great work!

Jeam

Read More...

Jordi Artigas thanked Rob Lancaster in topic Ekos on Mac OS X ? 5 months ago
Jordi Artigas replied to the topic 'Problem donwloading image with CANON camera' in the forum. 5 months ago

Hi Magnus,
How can I get dmsg log?
Sorry but I'm very new with India and Raspberry Pi. Went I connect the camera with "computer" from Indi doesn't connect whith the camera, only connects when I configure the camera whith PTP option.

Thanks!

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Problem donwloading image with CANON camera' in the forum. 5 months ago

knro wrote:

You must also enable mirror lock in the camera itself. Find out how to change your camera mirror lock settings.

It's enabled in the camera, but when I take the photo it doesn't work. I will try to send to you the log.

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Problem donwloading image with CANON camera' in the forum. 5 months ago

mlarsson wrote:

Hi!

I also use a Canon 350D and RPi3 to run indi server, accessing it with ekos on a laptop indoors. And the 350D seems a bit quirky..... but it should work.

Have you set to download on client, server or both (in Indi control panel)? I've had similar problems, but cannot recall how I solved it. Often a reboot of both R-Pi and Canon solves such quirks.

Can you add a full log of the driver for the error? (Kstarts log + Indi driver log)

Magnus

I can't use Canon 350D, it don't work fine in my case. I must to use 450D. When I connect 350D to RaspBerry Pi 3 the 350D screen show to me Busy message all the time. The camara connects but I can't take any photo. The Ekos log show this:

2017-01-13T20:18:24 Capture failed.
2017-01-13T20:18:23 Capturing image...
2017-01-13T20:18:22 Restarting capture attempt #1

I try to change in Canon menu Communication from Priter/PTP to Computer, but then Indi can't connect to the camera. Those are my quirky things! ;)

Other thig, Can I use Mirror lock with indi? I configure it on the canon 450D amb in the GPhoto CCD Main pannel but then it can't take the photo.

Read More...

Jordi Artigas replied to the topic 'Problem donwloading image with CANON camera' in the forum. 5 months ago

I've solved the problem!

My mistake was that I was trying to take the photo directly from Indi Control Panel on KStars:

If I take the photo from Ekos Sequence Queue on KStars I have no problem

Thanks for your replies

Read More...

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!