anofeles replied to the topic 'diy controller' in the forum. 2 months ago
anofeles thanked Stephane in topic diy controller 2 months ago
anofeles replied to the topic 'Flat Calibration failing to find a valid exposure time' in the forum. 2 months ago

After selecting the flat source, you need to specify the flat desired duration:
Manual: No changes shall be made to the flat exposure duration. The user specified duration in the capture module shall be used.
ADU Percentage: Analog to Digital Units (ADU) are the dynamic range of pixels values in your CCD. For a 16bit CCD, the maximum possible ADU is 65535. The actual maximum ADU depends on your CCD. ADU count is proportional to the electrons excited by incident photons and CCD gain. Set the desired ADU % and Ekos shall adjust capture time until target ADU % is reached. When using this setting, it is recommended to set the exposure time to 1 second and Ekos will adjust it accordingly.

Is in flat duration->ADU box?
I mean, can you put in that box a number of ADUs or a percentage (30,000 ADUs or 40%) indiscriminately?

Thanks in advance...

Read More...

anofeles thanked Rob Lancaster in topic KStars 2.8.9 is released 2 months ago
anofeles thanked Jasem Mutlaq in topic KStars 2.8.9 is released 2 months ago
anofeles replied to the topic 'KStars 2.8.9 is released' in the forum. 2 months ago

Err...
My question must be a little silly, but... how can I be turned on?

Read More...

anofeles replied to the topic 'Re:Are there situations where polar alignment does not work?' in the forum. 3 months ago

One weird thing that happens to me is the next. Perform the polar alignment process with the west slewing option. When it is finished, I make the adjustments it ask me to make. Then I restart the alignment process without touching the telescope but asking it to do it to the east. The telescope returns to its original position... but now it is more out of adjustment than in the beginning....

Read More...

anofeles replied to the topic 'StellarMate / Ekos download time from Canon 6D' in the forum. 3 months ago
anofeles replied to the topic 'Are there situations where polar alignment does not work?' in the forum. 3 months ago

stellarmate.com/support/ekos/align.html

In the middle of the page you have the instructions for PA
Regards...

Read More...

anofeles replied to the topic 'Ekos solver only solving the first image?' in the forum. 3 months ago

I had a similar problem last weekend, too.
When I first tried the new option, I did it with the simulation configuration. I uploaded an image I had taken and he solved it without any problems. But I didn't think to try it a second time.
Last Saturday, I used the polar alignment tool. It made and solved the three images of the process without any problems. And that's as far as it goes. I couldn't get it to solve any more images all night long. Not in online or offline mode... But I thought it was a problem of my own...

Camera: ASI 1600MC (pixel:3,8)
Telescope: Newton 150/750
Resolution:1.04"x1.04" per pixel

PS. With astrometry (cloud makers), no problem...

Read More...

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!