Boris Godunov created a new topic ' indi_v4l2_cc error' in the forum. 2 weeks ago

Hi all!

I have been using for some time indi_v4l2_ccd on a raspberry with an SQ11 cam for guiding with no problem, but the indi lib was old, and outdated. Yesterday I updated it (compiled from the source) to the latest version, and since than I cannot do a still photo. Live video still works, but when I click on Preview, the driver quits with an error. The error is the following:

2018-07-01T06:06:00: [WARNING] Manual/auto exposure control is not possible on the device!
2018-07-01T06:06:00: [WARNING] Absolute exposure duration control is not possible on the device!
2018-07-01T06:06:00: [INFO] Found intial Input "Camera 1", Format "Motion-JPEG", Size 1280x720, Frame interval 1/30s
2018-07-01T06:06:00: [INFO] V4L2 CCD Device is online. Initializing properties.

2018-07-01T06:06:39: [WARNING] No exposure or streaming in progress
2018-07-01T06:06:39: [WARNING] Failed 1.000-second manual exposure, no adequate control is registered.
2018-07-01T06:06:39: [ERROR] Failed exposing, the absolute exposure duration control is undefined
2018-07-01T06:06:39: [WARNING] Failed 1.000-second manual exposure, no adequate control is registered.
2018-07-01T06:06:39: [ERROR] Failed exposing, the absolute exposure duration control is undefined
2018-07-01T06:06:39: [WARNING] Failed 1.000-second manual exposure, no adequate control is registered.

I also compiled the latest indi drivert on my main pc which is Arch linux, but the phenomenon is the exact same.

And since this exact same webcan (Sq11) was working with a previous version, I think my setup should be ok, for even the latest version.

Any advice / help on this guys?

Read More...

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!