Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: Ekos not reading filter wheel info until filter posn is reset

Ekos not reading filter wheel info until filter posn is reset 8 months 2 weeks ago #22761

  • schwim
  • schwim's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 71
  • Thank you received: 6
On connecting to the indiserver, the Ekos capture, alignment, and focus tabs all reflect "default" filter positions that are not what I have set in the filter wheel. Looking at the INDI Control Panel tab for the filter wheel (FLI CFW) and the sub-tab named "Filter Wheel" is see the filter positions that I had configured are there, but the green indicator "light" is greyed out. If I click "set" it turns green, and Ekos now sees the filters as set. If I restart Ekos and the indiserver process I have to click "set" in the indi control panel for the filter wheel again to get the filters to show. The filter wheel config has been saved via the indi control panel.

I tested with the PixInsight client as well and got a similar result. That said, I think it may be a problem with the indi server or driver for the FLI CFW.

I'm running the latest from the PPA, and have seen this at least as far back as kstars 2.8.9. It may go further back but I didn't test it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by schwim.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.226 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica