Building 3rd party drivers

  • Posts: 41
  • Thank you received: 9

Building 3rd party drivers was created by PDB

Hello,

Having a problem building a driver in the 3rd party environment. I have a working driver in the normal indi/drivers section (compiles /runs) for which I created the setup in the 3rd party environment. (need to add specific libraries later on) After creating the files, cmake and make and copying the driver to /usr/bin it immediatelly quits . (STDERR:EOF and after 10 times gives up)

Seems to be a more general problem with compiling the 3rd party drivers.
To be sure I cloned libindi again from github and compiled the normal drivers : no problem
Then I tried to compile eqmod as explained on the github page
cd build
mkdir indi-eqmod
cd indi-eqmod
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_BUILD_TYPE=Debug ../../3rdparty/indi-eqmod
make
sudo make install


then running indiserver with new eqmod driver ---> same result

paul@Indi:~$ indiserver -vv indi_eqmod_telescope
2019-02-13T20:16:23: startup: indiserver -vv indi_eqmod_telescope
2019-02-13T20:16:23: Driver indi_eqmod_telescope: pid=27346 rfd=3 wfd=6 efd=7
2019-02-13T20:16:23: listening to port 7624 on fd 4
2019-02-13T20:16:23: Driver indi_eqmod_telescope: sending <getProperties version='1.7'/>

2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: Using prefix /usr/share/indi//indi_eqmod_sk.xml
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: Using prefix /usr/share/indi//indi_align_sk.xml
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: Using prefix /usr/share/indi//indi_eqmod_simulator_sk.xml
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: Using prefix /usr/share/indi//indi_eqmod_scope_limits_sk.xml
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: read <getProperties device='GPS Simulator' name='GEOGRAPHIC_COORD'>
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: snooping on GPS Simulator.GEOGRAPHIC_COORD
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: read <getProperties device='GPS Simulator' name='TIME_UTC'>
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: snooping on GPS Simulator.TIME_UTC
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: read <getProperties device='Dome Simulator' name='DOME_PARK'>
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: snooping on Dome Simulator.DOME_PARK
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: read <getProperties device='Dome Simulator' name='DOME_SHUTTER'>
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: snooping on Dome Simulator.DOME_SHUTTER
Child process 27346 died
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: stderr EOF
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: restart #1
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: pid=27351 rfd=0 wfd=6 efd=7


Any ideas someone?

Regards,

Paul
6 days 15 hours ago #34981

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 39
  • Thank you received: 5

Replied by wotalota on topic Building 3rd party drivers

2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: snooping on Dome Simulator.DOME_SHUTTER
Child process 27346 died
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: stderr EOF
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: restart #1
2019-02-13T20:16:24: Driver indi_eqmod_telescope: pid=27351 rfd=0 wfd=6 efd=7

It appears the stderr EOF and restart messages are from indiserver after the driver exits. Can you get any more trace from the driver itself perhaps running under debug or using it via Ekos with verbose logging?
Mach1, ES80 x0.8, ASI071, ASI120 OAG, focusPro
5 days 19 hours ago #35018

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 9

Replied by PDB on topic Building 3rd party drivers

Seems to die when at EnumerateMathPlugins.
Tried to compile the the Generic-ccd and that seems to work.

Does not explain why my code, which runs normally when compiled from normal libindi dev dies when compiled from the 3rd party environment.

Must be overlooking something but no clue what.

Rgrdsn

Paul
5 days 19 hours ago #35022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 9

Replied by PDB on topic Building 3rd party drivers

problem solved. Misspelled the driver name, so sh*t happens ....
building the eqmod still fails, but I don't need that, the one in the standard distribution works.

Paul
4 days 21 hours ago #35054

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 39
  • Thank you received: 5

Replied by wotalota on topic Building 3rd party drivers

Thanks for the update. I was trying to rebuild eqmod but having trouble with some kind of mismatch on the link with libcfitsio.so.5, needed by /usr/local/lib64/libindidriver.so, where Fedora 29 has version 7. So good no need to solve that one.
Tom
Mach1, ES80 x0.8, ASI071, ASI120 OAG, focusPro
4 days 19 hours ago #35058

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.679 seconds