×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Kstars 3.5.0 OSx

  • Posts: 51
  • Thank you received: 4

Replied by anofeles on topic Kstars 3.5.0 OSx


Success!!! Thank you very much, Rlancaste
1 year 6 months ago #63478

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 297
  • Thank you received: 55

Replied by Scott Denning on topic Kstars 3.5.0 OSx

Hi Rob,

I downloaded www.indilib.org/jdownloads/kstars/kstars-3.5.0.dmg and have been testing on MacOS 11.0.1

So far looks like everything works (though I had to copy my .indi/10micron_config.xml to get TCP Connection Mode, see Mac GUI thread).

Jasem asked me in the other thread to verify I was running stable not beta. The "About KStars" popup still shows beta 2020-11-20, but I downloaded just this morning. I guess this is just cosmetic though.

See attached screen grab.


1 year 6 months ago #63491
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760

Replied by Rob Lancaster on topic Kstars 3.5.0 OSx

Yes, I think I probably ran the build script prior to Jasem changing that label and message. So the beta statement would be inaccurate, but the message that it was built on 11/20 is probably completely accurate, since that is automatically generated when I build it. I have to build the DMG on my computer and then upload it to the website. The program and its code are constantly changing and improving, but the releases can be considered a snapshot of the current state of the software at that time.
The following user(s) said Thank You: Scott Denning
1 year 6 months ago #63492

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
Just installed 3.5.0 (11/20/20 build, say pre-release but I guess that's just a typo), and it crashes immediately after I try to add the profile configurations I had before upgrading. It seems all GUI related because the drop-down for profiles doesn't seem like it's working properly.

Thanks,
Hatim
Software:
MacOS 10.15.6
Kstars 3.5.0
Indi library 1.8.6

Equipment:
- RPI3B+
- Losmandy G11
- Stellarvue 80mm F/6 APO
- Atik 383L+
- QHY5II with Orion 50mm guiding scope
- Pegasus focuser
- Flip-Flat
- QHY Polemaster
- Pegasus Ultimate powerbox

1 year 6 months ago #63544

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760

Replied by Rob Lancaster on topic Kstars 3.5.0 OSx


I'm sorry but. I'm not clear on what you mean here? First, what do you mean "add the profile configurations I had before upgrading?" Do you mean the Ekos profiles for your equipment? I am not sure why you have to add those if they were already existing. They should not have been removed? Are you trying to recreate them all? And the second part is not clear either. What do you mean the "drop-down for profiles doesn't seem like it's working properly?" I would like to try to help, or to fix a problem, but I would need know more about what is going on.
1 year 6 months ago #63545

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
Here's a screenshot of the problems I'm having now. Sorry for the unclear descriptions I gave initially. The weird thing now, is, I reverted back to 3.4.3 and I'm having the same problems. So weird.
Software:
MacOS 10.15.6
Kstars 3.5.0
Indi library 1.8.6

Equipment:
- RPI3B+
- Losmandy G11
- Stellarvue 80mm F/6 APO
- Atik 383L+
- QHY5II with Orion 50mm guiding scope
- Pegasus focuser
- Flip-Flat
- QHY Polemaster
- Pegasus Ultimate powerbox

1 year 6 months ago #63547
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760

Replied by Rob Lancaster on topic Kstars 3.5.0 OSx

That is definitely an odd issue. This doesn’t sound like it is a 1.5.0 issue, but some kind of issue in one of your data files. My suggestion is that we should try to diagnose the problem systematically. Can you try renaming the KStars data directory? It is in ~/Library/Application Support/

KStars will make a new one with new data files. Your old ones would be retained in the renamed folder and you can restore them later. Then you should start up KStars and see if it is fixed. If not, there are other things we can check. If it does fix it, you could copy back on most of your data files.
1 year 6 months ago #63548

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
Bingo!!! That definitely did the trick. I would not have figured this is out in a million years. Thank you so much!!!!
Software:
MacOS 10.15.6
Kstars 3.5.0
Indi library 1.8.6

Equipment:
- RPI3B+
- Losmandy G11
- Stellarvue 80mm F/6 APO
- Atik 383L+
- QHY5II with Orion 50mm guiding scope
- Pegasus focuser
- Flip-Flat
- QHY Polemaster
- Pegasus Ultimate powerbox

1 year 6 months ago #63553

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760

Replied by Rob Lancaster on topic Kstars 3.5.0 OSx

Now do you know which file was the problem? And can you restore most of your data directory? I assume most of it is fine. Maybe that’s not a great assumption though because we don’t know what happened to the file in the first place. . .
1 year 6 months ago #63554

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
How would I track down the suspect file? By slowly copying over files from the old data directory to the new one?
Software:
MacOS 10.15.6
Kstars 3.5.0
Indi library 1.8.6

Equipment:
- RPI3B+
- Losmandy G11
- Stellarvue 80mm F/6 APO
- Atik 383L+
- QHY5II with Orion 50mm guiding scope
- Pegasus focuser
- Flip-Flat
- QHY Polemaster
- Pegasus Ultimate powerbox

1 year 6 months ago #63583

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760

Replied by Rob Lancaster on topic Kstars 3.5.0 OSx


Partially yes. I say partially because you can easily rule out a lot of files since you know it is not any of the image files used by KStars for deep sky objects etc.

Also I just took a look in the source code, which can narrow it down a lot more. The user profiles appear to be stored in the file userdb.sqlite. So if I was to bet on it, I would say that is the corrupt file. But that file contains a number of other things too, so you might want to double check before you totally delete it.
1 year 6 months ago #63593

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 133
  • Thank you received: 13

Replied by AirBourn on topic Kstars 3.5.0 OSx

Hey Rob - this build script has been working fine for me lately, picking up the latest in the repos and generating a useable application. But, I'd really like to have the sounds working. Can you tell me exactly what I have to do to get the sounds to work in my locally built KStars? I tried copying the plugins and other resources into the app bundle, but that didn't work. I don't necessarily want to build it with the sounds, I just want to run it with sounds. Just on my machine. I also tried the DMG creation (the other Craft script), but that still doesn't complete.

What can I do to get the sounds to work on my latest local KStars build?
1 year 6 months ago #63891

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.714 seconds