×
INDI Library v1.8.7 Released (21 Nov 2020)

Nov. 2020 Release brings significant improvements to streaming and recording videos. Support for new drivers including Estatto focuser and Pegasus falcon rotator.

Save button not working

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61254
What would cause these buttons to not function? I have to keep re-entering data because I can’t save my options. The button doesn’t click at all. Neither do the other ones -Load, Default, and Purge. None do anything.



Peter


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
Gonzothegreat
Administrator
Administrator
Posts: 1965
Karma: 6
More
Save button not working #61256
I've been there multiple times, which kstars version are you running and which indiserver?
Did find out that on my side, the other day I was using a super old indiserver on my x86 laptop and I couldn't hit the save button.
I did compile the latest indiserver 1.8.7 and it's all good (kstars 3.4.3)

Kstars Mac osx
Odroid C1 running indiserver (kept up-to-date with apt-get update/upgrade)
Megrez72 / HEQ5 pro / QHY5L-II-M (OAG) / Atik 314L+ / Gerd Neumann drawer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
wvreeven
Supernova Explorer
Supernova Explorer
Posts: 1747
Karma: 8
More
Save button not working #61257
I noticed the same using the nighlty builds a few days ago.

Wouter van Reeven

ASI6200 and 7 slot 2" filter wheel with a SkyWatcher Esprit 80 ED on a SkyWatcher HEQ5-Pro
ASI1600MM-Pro Cooled and 5 slot 1.25" filter wheel with an 8" TS Ritchey-Chrétien on a SkyWatcher EQ6-R
The following user(s) said Thank You xthestreams

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61258
I have the absolute latest KStars and INDI. I even get the nightlies.
INDI is on a Linux machine, and KStars is running on a MAC OSX MacBook. I connect with Indi Web Server.


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4
The following user(s) said Thank You xthestreams

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61259
Yikes! Me too! I just did a nightly two days ago. I wonder if that messed it up.

Peter


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
El Corazon
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 979
Karma: 3
More
Save button not working #61267
Ughh! That problem seems to come and go. It plagued me a few months ago, when nobody else had it. Then it went away, no idea what caused it. I think I completely wiped Kstars and Indi off the Pi4 and reinstalled them from scratch. But I am no longer certain.

Jasem wrote at the time that he had also seen this on and off and he didn't know where the problem was coming from either.

Which means that mere mortals like us have no chance to ever figure this out, so reconcile with your fate and ask Mike Pence to pray for you...

:evil:

Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61271
If I have to rely on Mike Pence then I’m doomed.

This really frustrating that no one can figure out why the save buttons suddenly stop working. I have to go in and reconfigure the slave settings every time I use my scope now. Crazy!


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
El Corazon
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 979
Karma: 3
More
Save button not working #61273
Peter, I would suggest getting a Pi4 and running Kstars on the Pi4 and just connecting via VNC, not connecting in via server mode. The Pi4 will retain the settings and I rarely, if ever, have to resave them.

My current problem is WiFi connectivity. My Pi drops WiFi randomly during the night and then I can no longer connect to it (running headless mode). Nonetheless, every time it completes the schedule independently and parks itself in the morning, so this does not affect kstars performance in any way. I think I may have an undervoltage problem somewhere, perhaps a brief brownout triggering this. I would need to set up an UPS to test this, though.

Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
rickbassham
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 87
More
Save button not working #61274
Cartes du Ciel has a standalone indi control panel that doesn't seem to have this issue:

www.ap-i.net/skychart/en/documentation/i...tion_on_linux_ubuntu
www.ap-i.net/skychart/en/documentation/i...tion_on_linux_debian

Install indistarter to get it. When I have this issue in the Ekos control panel, I'll switch over to Sky Chart's.

Gayle H Riggsbee Observatory
Charlotte Amateur Astronomers Club

CGX
AT72EDII w/Homemade Moonlite Compatible Arduino Focuser
AT8RC w/Moonlite CSL 2.5" w/Moonlite Stepper v3
ZWO ASI1600MC-Pro
ZWO ASI1600MM-Pro
ZWO ASI174MM-Mini
ZWO OAG
ZWO EFW
AT2FF

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61277
I did that tonight. Even with VNC, it wouldn't save. It's the same INDI system.


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago
PK
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 351
Karma: 9
More
Topic Author
Save button not working #61278
Rick, do you know if the Mac version can log into the INDI system on my remote Linux box? I need to have the slave settings saved on that remote Linux machine.

Peter


iOptron CEM25P
William Optics Star71
ASI 1600Mm Pro
Moonlight motorfocus
LodeStar X2 and ZWO OAG
DewBuster
NANO PC-T4
The following user(s) said Thank You xthestreams

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
xthestreams
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 144
More
Save button not working #61845
I've reported it as a bug in GitHub and Jassem's replied - indeed this is the definition of a nightmare bug in that it's very hard to repeat. Just had it tonight and the only way I could find around it was to edit the config files by hand.

My symptoms tonight were more that I could save but I couldn't adjust the parameters in teh Connections tab.

Again same as everyone, running the latest greatest.

GSO Ritchey Chretien 12" Truss | SkyWatcher ED72 | Celestron C14
ZWO ASI 183MC Pro | ZWO ASI290MM | ZWO ASI224MC all-sky | ZEO EFW | ZWO OAG
Moonlite V2 CSL | DeepSkyDad AF3
EQ8-R | Paramount ME (needs some loving)
Nexdome | SQM LE | Ultimate Power Box V2 | Spike-a-Flat
Angry missus

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.375 seconds