×

INDI Library v1.9.8 Released (29 Sep 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Polar alignment - mount does not slew

For mounts, you can reverse West/East motion and this should be enough.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Willi
2 months 2 weeks ago #84506

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 6
Interesting observation! Good find!

Same here when being BELOW Polaris. Mount/driver crashes! Bummer!


On the other hand, when using the Mount Control from KStars/EKOS, the mount crosses the northern meridian (now above Polaris) without any issues in both directions. No crashes nor interruptions. But the behaviour of the arrow key is inverted! Meaning, I can use and hold the left button to cross the northern meridian, when I let go and press again the same direction button, the mount slews in the opposite direction, that is towards the meridian again. Very weird. Not sure if this is a feature or a bug ?!

I am using KStars (v3.5.9) from my MacBookPro and connect to the indiserver of the StarGO2 remotely.

BTW, note, that I have selected LX200 Classic... but once EKOS makes the connection to the indiserver on the StarGO2, it uses the native stargo2-telescope driver!

Last edit: 2 months 2 weeks ago by Willi.
2 months 2 weeks ago #84507
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 6
Another test, using the arrow keys from the Avalon browser interface, no problem going back and forth!

With EKOS, it crashes immediately.

I am using the iNDIGO Control Panel to get more info...

"Unresponsive Dec axis."

The following user(s) said Thank You: David Serquera
Last edit: 2 months 2 weeks ago by Willi.
2 months 2 weeks ago #84508
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 6
Enabling and disabling "Reverse Up/Down" or "Reverse Left/Right" has no effect on the arrow buttons in the Mount Control interface! The mount always moves in the same direction with the exact same status messages.

I will still need to test it for the PAA.
The following user(s) said Thank You: David Serquera
2 months 2 weeks ago #84509

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 6
Still no answer from Avalon.

There are similar posts and topics on the Avalon forum. Not a single reply or comment from Avalon. Just NOTHING!

Avalon has not replied to my recent emails, either.

This is a very unprofessional behaviour and creating a lot of concerns to me and others.
Last edit: 1 week 4 days ago by Willi.
1 week 4 days ago #86525

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 2
I haven't heard from them since two months ago. They told me they were working on it...
The following user(s) said Thank You: Willi
1 week 3 days ago #86533

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.083 seconds