×

INDI Library v1.9.3 Released (11 Nov 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

Can't get any solving to work

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
Trying to get kstars working tonight, it's really nice out :)


I can't seem to get any solving to work, on the alignment tab. I have every index file recommended downloaded. If I manually upload my fits file to astrometry online, it can fine it just fine: nova.astrometry.net/user_images/5420089#annotated

That says it used index-4207, which I have downloaded.

If I try to use the online solver in kstars instead, it still fails. I've tried enabling/disabling wcs in indi control panel for my main camera and guide camera. I've tried enabling/disabling wcs in alignment tab settings.

I'm on fedora with kstars/indi from git, since the fedora kstars is really outdated. Any help would be great!

Attaching my log file.
Last edit: 1 month 1 week ago by Davis.
1 month 1 week ago #78271
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 89
  • Thank you received: 18
Uncheck „use scale“ and „use position“ in the settings. These need to be off initially to do a „blind plate solve“ first, which is what nova does. Once you synced, you can them turn on again, which speeds up solving.

If this does not do it, increase exposure and post a pic and the alignment logs.

Hope this helps.
1 month 1 week ago #78329

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.414 seconds