×

INDI Library v1.9.9 Released (30 Nov 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

KStars 3.6.0 release

  • Posts: 379
  • Thank you received: 57

Replied by Jerry Black on topic KStars 3.6.0 release

Those options are now accessed via a button on the right half of the window, towards the bottom. I don't have it open to provide the exact name :(
120 MM Skywatcher Esprit + Celestron CGX, ZWO ASI 224MC guiding, Pegasus FocusCube+PPBA
Nikon Z7 8256 x 5504 4.34 um. Triad Ultra Quad NB Filter
1) MeLE Quieter3C 8G Ubuntu-mate 22.04.1 2) Odroid-N2. 3) StellarMate RPI4 8G
The good, the bad, the ugly at sciencedowneast.no-ip.ca/zenphoto/
The following user(s) said Thank You: hades
6 months 18 hours ago #84872

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 18
  • Thank you received: 3

Replied by James Zhen Yu on topic KStars 3.6.0 release

Update?
6 months 17 hours ago #84873

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 228
  • Thank you received: 57

Replied by nou on topic KStars 3.6.0 release

Focus settings are under "Limits" button that is between Darks and Scripts above progress bar.
The following user(s) said Thank You: hades, Bernd Limburg
Last edit: 6 months 11 hours ago by nou.
6 months 11 hours ago #84882

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 989
  • Thank you received: 130
This is now in the "Limits" section, button below the sequences list.
openSUSE Tumbleweed KStars git INDI git
GPDX+EQMOD, CEM60EC, ASI2600/1600/290mini+EFW+EAF
The following user(s) said Thank You: hades, Bernd Limburg
6 months 11 hours ago #84886
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 208
  • Thank you received: 33
KStars 3.6.0 cannot run on MacOS 10.14 (Mojave).
The installer says that it needs MacOS 10.15
Celestron EdgeHD 11 on Celestron CGE Pro
Celestron OAG and MicroTouch Autofocuser
ASI2600MC Pro + ASI174MM
HyperStar
MaxDome II
5 months 4 weeks ago #84921

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 135
  • Thank you received: 22

Replied by AstroMuni on topic KStars 3.6.0 release

It doesnt run on MacOS 12.5 on the Macbook Pro with 16GB and M1 Pro chip either. It just crashes and prompts to reopen. Same happens when you attempt to reopen.

Celestron Astromaster 130 on HEQ5 Pro mount, ZWO ASI224mc, 30mm guidescope with ASI120mm mini. All managed using Kstars/Ekos on RPi with Astroberry build.
Last edit: 5 months 4 weeks ago by AstroMuni.
5 months 4 weeks ago #84923

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 99
  • Thank you received: 11
FWIW, I'm running KStars 3.6 on an M1 Mac Studio under macOS 12.5. I haven't experienced crashes on launch or otherwise. I'm using a remote RPi running the lates StellarmateOS to control the mounts remotely from the Mac. I haven't had clear nights since the upgrade to 3.6 but I have been able to test my mounts and things seem to work fine. I'll report back if I find any problems after a full blown imaging session.
Fred

Celestron EdgeHD 11/Moonlite LiteCrawler/iOptron CEM120EC2/ASI6200MM Pro
Radian 61/Radian Focuser/iOptron CEM26EC/ASI6200MC Pro
OAG: ZWO OAG-L/ASI174MM or ASI290MM
ZWO EFW (7x2")
PegasusAstro Ultimate Powerbox V2
Raspberry Pi 4, 8GB/StellarmateOS
5 months 4 weeks ago #84931

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 78
  • Thank you received: 11

Replied by Alan Archer on topic KStars 3.6.0 release

I'm getting a build error on Raspberry Pi 4 4GB, Ubuntu MATE 22.04 64 bit trying to build 3.6.0, using Nou's script. The dependencies all appear to be installed. I've also tried to install via the PPA but it has the ZWO camera driver restart problem.

Error report as below.

/root/astro-soft-stable/kstars/kstars/tools/observinglist.cpp:718: undefined reference to `Ekos::Manager::addObjectToScheduler(SkyObject*)'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [kstars/CMakeFiles/kstars.dir/build.make:222: bin/kstars] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/Makefile2:1123: kstars/CMakeFiles/kstars.dir/all] Error 2
make: *** [Makefile:136: all] Error 2
KStars failed

Thanks

Alan
Raspberry Pi4B,ASI120MM -S Usb3, ASI385MC, Atik 428CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod, Equinox ED80, ASI533MC, RedCat 51 ASI 120MM Mini.
5 months 4 weeks ago #84935

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 228
  • Thank you received: 57

Replied by nou on topic KStars 3.6.0 release

Seems like something is not rebuild even thought it should. Did you build it previously. If so try to delete astro-soft-stable/build-kstars directory and try to build it again.
The following user(s) said Thank You: Alan Archer
5 months 4 weeks ago #84939

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 78
  • Thank you received: 11

Replied by Alan Archer on topic KStars 3.6.0 release

Nou,

It failed on the first run through, so I rebooted and tried a second run to get the same error again.

I’ve deleted the directory and it’s currently rebuilding now hopefully it will build correctly this time.

Many Thanks

Alan
Raspberry Pi4B,ASI120MM -S Usb3, ASI385MC, Atik 428CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod, Equinox ED80, ASI533MC, RedCat 51 ASI 120MM Mini.
5 months 4 weeks ago #84942

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0

Replied by DAvid on topic KStars 3.6.0 release

Hi, I´ve also had the asi driver restarting problem on rapsberryPI4 and ubuntu 20.04. The problem was gone after building the app and drivers from source.
Now everything seems to work except alignment, it crashes the app when I try to plate solve. I get the message changing to filter... and then crashes after a few seconds.
Any ideas?

cheers
5 months 4 weeks ago #84946

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0

Replied by DAvid on topic KStars 3.6.0 release

Hi, I've also had the Indi asi driver restarting problem. After building everything from source It began to work, Focus works, Capture works, but alignment crashes ekos and kstars. It shows the message for changing filter and right after that it crashes. Tried with the CCD simulator and it worked.
Any ideas? thanks

cheers
5 months 4 weeks ago #84997

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.819 seconds