Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
14 Nov 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.5 on 2018-11-14. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...

TOPIC: Parking scope without Park capability (LX200 & Skysensor)

Parking scope without Park capability (LX200 & Skysensor) 2 months 2 weeks ago #29144

Certainly, the parking function of this mountain has changed since the early days.

I think that it is probably a change to improve the behavior, but it is not functioning now.

I use this driver for EAA from the beginning of the announcement.

Items that seem to be bugs have been explained before

1. GPS information does not synchronize.
→ Enter the information directly from the site management tab of the driver.

2. General Park
→ When leaving the park, press stop on Ekos' mount controller, then
Move in any direction with the mount controller.

3. Mount information is not synchronized with solver option.
→ After moving the mount, press the button next to the solver option and update the mount position information by pressing the mount information update information from the detailed setting.

I am using this kind of operation to avoid problems and use it.
It is much more convenient and light than using Ascom.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Parking scope without Park capability (LX200 & Skysensor) 2 months 2 weeks ago #29148

1. What GPS information? There is GPS device or what?
2. I don't understand what that means.
3. Mount RA & DE are not reflected in solver option after slew is complete, is this what you mean?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Parking scope without Park capability (LX200 & Skysensor) 2 months 2 weeks ago #29151

I'm sorry that the response was delayed.

I am using the gpsd driver by incorporating GPS module in RaspberryPi3.

1. The information acquired by the gpsd driver is not reflected in the mount.
We copy and paste the information acquired by GPS every time.

3. After Slewing the mount, the optional part of the attached figure is updated with other drivers, but the SkyWatcher Alt-Az driver does not update it to the mount position.
Therefore, if you move the mount a lot, the solver becomes an error.

It has been updated with other drivers.

Both were working with other mount drivers (CelestronGPS in my case).

Telescope simulator also worked.

ps. Since I started up Pi inside the room, it is a figure not acquiring GPS information, but the GPSD driver is functioning normally outdoors.ps. Since I started up Pi inside the room, it is a figure not acquiring GPS information, but the GPSD driver is functioning normally outdoors.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by T-Studio.

Parking scope without Park capability (LX200 & Skysensor) 2 months 6 days ago #29423

  • Barker
  • Barker's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 52
  • Thank you received: 5
Hi Jasem,

I was eager to test the new ss2k park function last week but clear sky abound for once!

Anyhow I did a quick first test at the end of last night session confirmed:-

1. park function appears in INDI Main control panel Parking: Park UnPark.
2. INDI Site Management appears to enable setting of Park Position as AltAz D:M:S
as test I input Alt 0:30:0, 260:0:0 and Set, then in Park Options I hit Write Data (I assumed this would be saved but this morning no data appeared after reconnect despite INFO screen showed 'Saved Park Status/Position)
It seems I forgot to do Options : Save Config since I re-did this morning and the Park position was saved.

3. at end of session I went to remote site so I could observe the Park function in action (always wary of runaway mount)
I saw there were several ways to operate Park function. from Kstars right click Skysensor then Park/UnPark or from INDI Main control or from EKOS Park or EKOS Mount Control Park. This is great I assume they all use same 'code'.

1st try : from INDI Main - after clicking (vnc from phone to PC) there was beep from handset (good) and audible change in motors but no movement towards park position.

2nd try : from EKOS Park.
handset beep and INDI panel shows ERROR error slewing to 260:0:0 0:30:0 Object below horizon
Tried setting Alt 2:30:0, 260:0:0 same result
By feeling the motors I can tell they are still tracking RA.

I Unparked and slewed to random spot and tried all again with same result.
It seems like same result when I tried my pyindi code i.e. there was comms with mount but the final 'goto' doesn't work.

The functionality feels great, if we can get it to work on ss2k it would be awesome.

Unfortunately I'd set logging off while I was imaging, sorry I know you need this, so I'll have to send logs from new session maybe tonight. Anything particular you want me to try?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.130 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica