Flats not capturing???

  • Posts: 652
  • Karma: 13
  • Thank you received: 192

Replied by TallFurryMan on topic Re:Flats not capturing???

Thanks for reporting this. There was a regression in the calibration algorithm, due to frame storage changes in the scheduler. This was fixed by phabricator.kde.org/D14977 , but the story shows us that we still have too many interleaved features. As of now, there are at least three remaining bugs in the capture storage cache, and I hope fixing those will not break other things elsewhere.

-Eric
HEQ5-Pro - Atik 314E - Orion ED80T - DMK21 on Orion 50mm
DIY 3D-printed Moonlite and FWheel RGB/LPR
KStars and indiserver on two Atom 1.6GHz 1GB RAM Linux, VPN remote access
The following user(s) said Thank You: El Corazon
5 months 2 weeks ago #29091

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 242
  • Karma: 3
  • Thank you received: 55

Replied by El Corazon on topic Re:Flats not capturing???

TallFurryMan wrote: Thanks for reporting this. There was a regression in the calibration algorithm, due to frame storage changes in the scheduler. This was fixed by phabricator.kde.org/D14977 , but the story shows us that we still have too many interleaved features. As of now, there are at least three remaining bugs in the capture storage cache, and I hope fixing those will not break other things elsewhere.

-Eric


Who would have thought health care reform.... oops, EKOS, could be that complicated....

:)

Thanks Eric!
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
5 months 2 weeks ago #29102

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 122
  • Thank you received: 9

Replied by RogueSquadron on topic Re:Flats not capturing???

Same problem here although I feel it works when using manual flat duration. When using ADU the job remains at idle when starting, the first image is taken and then nothing more happens. Stopping the job and restarting either lets KStars crash or lose the connection to the INDI-server.
Skywatcher Newton 200/1000 on EQ6-R
Skywatcher Mak 105/1300 on AZ GTi
StellarMate @ Raspberry Pi 3B+
ASI 290 MC guiding cam on APM 60 ImageMaster
Canon 7D DSLR or ASI 183 MC Pro

The following user(s) said Thank You: TallFurryMan
5 months 2 weeks ago #29122

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 242
  • Karma: 3
  • Thank you received: 55

Replied by El Corazon on topic Re:Flats not capturing???

RogueSquadron wrote: Same problem here although I feel it works when using manual flat duration. When using ADU the job remains at idle when starting, the first image is taken and then nothing more happens. Stopping the job and restarting either lets KStars crash or lose the connection to the INDI-server.


I agree with everything you observed, except I cannot record the flat manually either, IF I select the image type as 'Flat'. It works fine (manually) when I select 'Light'.
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
The following user(s) said Thank You: TallFurryMan
5 months 2 weeks ago #29125

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Re:Flats not capturing???

Anyone tried nightly to see if this issue with the flats is resolved?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
5 months 2 weeks ago #29129

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 43
  • Thank you received: 25

Replied by Jurgenk on topic Flats not capturing???

I have this issue too: not only I receive a Preview window, but after this KStars crashes. This is a new issue with 2.9.8
Last edit: 5 months 2 weeks ago by Jurgenk. Reason: language correction
5 months 2 weeks ago #29175

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Flats not capturing???

Please check nightly and report back.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: El Corazon
5 months 2 weeks ago #29177

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 242
  • Karma: 3
  • Thank you received: 55

Replied by El Corazon on topic Flats not capturing???

knro wrote: Please check nightly and report back.


Seems to be working fine now with the nightly version I installed this morning.
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
5 months 2 weeks ago #29234
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
  • Thank you received: 0

Replied by toriqo on topic Flats not capturing???

Is there a place to download a nightly build for macOS? I have the same problem. thank you.
5 months 2 weeks ago #29250

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 110
  • Karma: 2
  • Thank you received: 36

Replied by Lead_weight on topic Flats not capturing???

I have the same issue on MacOS. Flats fail with automated ADU value, then after it captures the first one, EKOS crashes. Is there a way to grab the nightly for MacOS? Or publish the fixes to the next version. :)
-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
4 months 5 days ago #30350

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Flats not capturing???

We need to get KStars to build on KDE build farm. MacOS is the last remaining build and it's quite technically complex with many sub-parts. Everything has to be right and it can be easily broken. At any rate, Robert is busy now but one of the goals of the next release of KStars is to have MacOS nightly releases as well since they're not nightly releases for all platforms except MacOS. So stay tuned!
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
4 months 4 days ago #30375

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 652
  • Karma: 13
  • Thank you received: 192

Replied by TallFurryMan on topic Re:Flats not capturing???

In the screenshots the exposure in the queue table has incorrect display. I'll check this.

-Eric
EDIT: OK September 2nd, forget my comment.
HEQ5-Pro - Atik 314E - Orion ED80T - DMK21 on Orion 50mm
DIY 3D-printed Moonlite and FWheel RGB/LPR
KStars and indiserver on two Atom 1.6GHz 1GB RAM Linux, VPN remote access
Last edit: 4 months 4 days ago by TallFurryMan.
4 months 4 days ago #30383

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.564 seconds