×

INDI Library v1.7.9 Released (23 Jun 2019)

INDI Library v1.7.9 is mostly a maintenance release to fix a few bugs in several drivers.

Capture module keeps asking for DSLR settings / ignores upload directory

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0

Capture module keeps asking for DSLR settings / ignores upload directory was created by tcrass

Hi there,

just trying to set up an INDI-controlled EQMod mount with a Nikon D5000 DSLR. Mount control used to work fine (until today -- but that's a different story: bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=405188 ), but I do have some issues with the capture module.

- Whenever I switch to the capture module, a dialog asking for DSLR camera settings pops up -- although the dialog text says "This is a one-time setup". I wonder whether this is a bug or a feature...? ;)

- The image directory path gets ignored (I'm using "Client" upload mode) -- whatever I enter, the images end up in /tmp.

Im running a Debian Stretch system and compiled both INDI and KStars from the latest git.

So... am I missing something or are these real bugs which I should report?

Cheers --

Torsten
3 months 2 weeks ago #36110

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Capture module keeps asking for DSLR settings / ignores upload directory

1. Regarding the reported bug, I pushed a possible fix, so git pull and retest.
2. If it keeps asking you, there is problem with ~/.local/share/kstars/userdb.sqlite, you can delete it and it will recreate it next time in launches up. Check permission.
3. Cannot reproduce, everything is captured in the right place.

Make sure everything under ~/.local/share/kstars is owned by your user (not root) and same for ~/.config
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: tcrass
3 months 2 weeks ago #36119

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0

Replied by tcrass on topic Capture module keeps asking for DSLR settings / ignores upload directory

Jason,

knro wrote: 1. Regarding the reported bug, I pushed a possible fix, so git pull and retest.

thank you for that quick fix -- works fine again, doesn't crash anymore! :)

knro wrote: 2. If it keeps asking you, there is problem with ~/.local/share/kstars/userdb.sqlite, you can delete it and it will recreate it next time in launches up. Check permission.

That also was a valuable hint, the caputure module stopped bugging me about the settings!

knro wrote: 3. Cannot reproduce, everything is captured in the right place.

Oh, that turned out to be just me being stupid -- it's just the images created when hitting the "Preview" button which end up in /tmp; images taken though the sequence queue are stored where they should.

Thank you so much, and have a good night --

Torsten
3 months 2 weeks ago #36153

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.209 seconds