×
INDI Library v1.8.8 Released (09 Jan 2021)

Here are the changes from v1.8.7 to v1.8.8

Weather radio

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56580
Thank you Wolfgang

I will look that in this week. Also I follow the thread with Christophe to see the policies parking, just as your responses are very good :)

thanks again, it's a very great job!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago 6 months 2 weeks ago by astrolivier76.
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56601
Hi Wolfgang,

I'm update my config indi and the weather radio driver has updated from 1.3 to 1.4.
Before, I could connect my nano in click twice on the connect bouton but now when I clic on connect the driver enter in a loop and don't connect the arduino with the same error time but also it add this text:
[ERROR] Parsing error breaking bad at 0

How I do to retun on the 1.3 please?

thanks a lot

Olivier

PS: for information in my other pc with the driver 1.3 it's OK (with the 2 clic to connect)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
sterne-jaeger
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 703
Karma: 6
More
Weather radio #56616
Hm, strange. Please be so kind and post the logs.

TSA-120 + FSQ-85 + GSO 150/750 | Avalon Linear + M-zero | Moravian G2-8300 + ASI 1600mm pro | KStars/INDI on Raspberry Pi 4 with Raspbian 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56627
Yes no problem. You cn find the log in attachment.
So, it's strange but:
in version 1.3, I had the same issue with time out but I can to ckicl quicky two times on the connect button.
In the version 1.4 it's a loop which try to connec 3 times and if not responding there is theerror.
I don't knowwhy the arduino don't want to connect instantaneous it's a mystery for me....

File Attachment:

File Name: indi_weath...0947.log
File Size:1 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56632
Wolfgang,

for your information, Constant (in the other post) have the same issue with his nano V3.
If I can to help!

Olivier

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56637
So, I've tested the firmware with the serial monitor and with the "w" sent command, serial monitor return true for the 3 sensors with associates values (and good values! )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
sterne-jaeger
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 703
Karma: 6
More
Weather radio #56648
you are using v1.5 Firmware in combination with v1.4 INDI driver, right? I can check it tomorrow, currently I do not have access to my Arduinos.

TSA-120 + FSQ-85 + GSO 150/750 | Avalon Linear + M-zero | Moravian G2-8300 + ASI 1600mm pro | KStars/INDI on Raspberry Pi 4 with Raspbian 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56649
Yes it’s that.
Arduino firmware 1.5 with indi driver 1.4.
If you need anything and if I can to help i will do with pleasure.
Have a nice night.

Olivier

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56696
Hi Wolfgang,

Do you have good news for us?
:-)
Thanks

Olivier

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
sterne-jaeger
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 703
Karma: 6
More
Weather radio #56701
Well, the good news is that I can reproduce your problem...

TSA-120 + FSQ-85 + GSO 150/750 | Avalon Linear + M-zero | Moravian G2-8300 + ASI 1600mm pro | KStars/INDI on Raspberry Pi 4 with Raspbian 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
astrolivier76
Senior Member
Senior Member
Posts: 48
More
Topic Author
Weather radio #56702
It’s already a good news.
In hope that you will find a fixe :-)
It will be cool for the comunity!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 months 2 weeks ago
sterne-jaeger
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 703
Karma: 6
More
Weather radio #56730
I think I could resolve the problem. It's slightly strange, it seems that for some types of Arduinos, even if the serial connection is established, you need to wait for a certain settling time before you can send a command. Therefore I added a five second delay to the initial handshake procedure.

I've pushed already a push request, so in the next few days the fix should be available. For the impatient and brave ones, you can access the version 1.5 of Weather Radio here: github.com/sterne-jaeger/indi-3rdparty/tree/weatherradio-v_1.5

Feedback warmly welcome!

All the best
Wolfgang

TSA-120 + FSQ-85 + GSO 150/750 | Avalon Linear + M-zero | Moravian G2-8300 + ASI 1600mm pro | KStars/INDI on Raspberry Pi 4 with Raspbian 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.162 seconds