×

INDI Library v2.0.6 is Released (02 Feb 2024)

Bi-monthly release with minor bug fixes and improvements

Missing Ekos Tab in KStars 3.5.3 Linux Upgrade

  • Posts: 377
  • Thank you received: 17
I am running Ubuntu 20.04 64 bit on a Rpi 4 with 8 Gb RAM and my latest installation is Kstars 3.5.3 stable; as I recall it had all the components and my ZWO and SX camera were working.
lsb_release -a
Ubuntu 20.04.2 LTS
Codename: focal

I installed only the Ubuntu Server and then then the lubuntu desktop, I am running it with Lightdm as the desktop manager.
Kstars 3.5.3 stable Build 2021 -04-26T13:22:43Z
It has the EKOS tab and as I indicated my cameras all seem to work.

However, this is not what I am currently using (I set this up an a new SD card), my current system at the telescope boots from an SSD and is still running Kstars 3.5.0 in which everything is working and I am reluctant to update it until I am positive I will end up with a working system.

Ron
2 years 9 months ago #71598

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
Hello,
I have the same issue, though the os is Raspbian. But I can't find any solution.
Can anyone help, please?
11 months 1 week ago #91380

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 348
  • Thank you received: 107
Did you compiled KStars yourself? Because missing Ekos usually means that INDI was not properly installed or installed version is too old.
11 months 6 days ago #91414

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.930 seconds