×

INDI Library v1.9.1 Released (26 Jun 2021)

Bi-monthly INDI Library v1.9.1 is released bringing a few new drivers and improvements to existing drivers.

Polar allignment bug in refresh

  • Posts: 3
  • Thank you received: 0
At the and of procedure of polar align, I press next, and after chosen a star I started the refresh, but after 2 or 3 image it stalls.
I seen on this forum that is a old bug never solved...(an old pre-covidism era discussion without solution) .. but why there is not the possibility to restart the refresh? The button remain grey. I need to restart entire procedure, slow the mount at the start point and repeat the polar align procedure again, but every time after few images, it stop to refresh.

ASI 120 mm --> usb on Rasp Stellarmate server
OnStep (astromeccanica on Losmandy mount) --> usb on rasp Stellarmate server

Stellarmate --> gigabit cable ethernet on PC HP Z400 win7 with Ekos 3.5.3 running as client



2021-06-10T00:29:26 Refresh is complete.2021-06-10T00:29:26 Capture timed out.2021-06-10T00:29:16 Cannot capture while CCD exposure is in progress. Retrying in 10 seconds...2021-06-10T00:29:16 Image received.
1 month 3 weeks ago #72175

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 585
  • Thank you received: 279
@Duccio,

This is not an issue I'm aware of, nor one that I experience. 
It seems that the underlying issue is that your camera captures are not reliably finishing (i.e. the message "Cannot capture while CCD exposure is in progress").
Do you have other issues with your ASI120? Other USB issues?

If you want,  feel free to send a log with debug enabled for at least align, capture, indi (e.g. put it on google drive and post the link). E.g. 
 

Thanks for your report.
Hy
Orion Atlas Pro, William Optics ZS105, Moonlight V2 focuser
ZWO ASI1600, OAG & Filterwheel, Astronomik Filters, QHY 5L-IIm guidecam.
KStars/Ekos/Indi on RPi4 w/SSD
Ekos Projects: Terrain Backgrounds, Polar Alignment, Analyze, Linear Focuser, SEP MultiStar & GPG Guiding, FITS autostretch.
1 month 2 weeks ago #72181
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3
  • Thank you received: 0
ASI 120 work well with all other feature of Ekos. I have shot a sequence of 100 images of 1 second with image tab. It has worked good. I try to send log file when I try again this night. Thanks.
1 month 2 weeks ago #72211

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.392 seconds