Missing button icons in EKOS under Ubuntu 15.10

  • Posts: 335
  • Karma: 2
  • Thank you received: 69

Replied by nmac on topic Missing button icons in EKOS under Ubuntu 15.10

I have just made a clean install of Ubuntu Mate 16.04 64Bit and kstars-bleeding on a laptop and icons did not appear.
Made a sudo apt-get install oxygen-icon-theme and also solved the problem.
(PT) SC@ROS Observatory
x64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x64 MacMini / Explore Scientific 80APO - 120ST / G2-8300FW5 / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/ ...
2 years 7 months ago #8728

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 41
  • Thank you received: 6

Replied by meister.wolf on topic Missing button icons in EKOS under Ubuntu 15.10

nmac wrote: Installing this library "libqt5libqgtk2" solved the problem.


Be careful with this. I tried this yesterday because he reclaimed on dependencies and it completely broke my system (xubuntu). Conflicts between qt5 versions can happen.
The following user(s) said Thank You: nmac
2 years 6 months ago #9324

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 335
  • Karma: 2
  • Thank you received: 69

Replied by nmac on topic Missing button icons in EKOS under Ubuntu 15.10

Yes that may happen if you have more than one version installed, I had no problems either with the RPi or the 2 PC's I have installed.
It didn't ask me for dependencies, maybe because I had them already installed.

Anyway thanks for the warning, I should mention, first try the last post:

sudo apt-get install oxygen-icon-theme

that fixed the problem too and it's probably safer.
(PT) SC@ROS Observatory
x64 Atom PC / TS 6" F4 Newtonian / Canon 550D / GPU CC / Datyson T7M / Arduino Moonlite DC Clone- HEQ5 Pro
x64 MacMini / Explore Scientific 80APO - 120ST / G2-8300FW5 / ES FF 2" / ASI120MM - Arduino Moonlite DC Clone - Vixen GPD2
www.flickr.com/photos/139335144@N03/ ...
The following user(s) said Thank You: dokeeffe
Last edit: 2 years 6 months ago by nmac.
2 years 6 months ago #9327

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
  • Thank you received: 0

Replied by monje on topic Missing button icons in EKOS under Ubuntu 15.10

Same issue in my Debian buster. I fixed it by installing the meta package "breeze".
3 months 2 weeks ago #30099

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.509 seconds