×

INDI Library v2.0.6 is Released (02 Feb 2024)

Bi-monthly release with minor bug fixes and improvements

Filterwheel offsets after autofocus...

  • Posts: 296
  • Thank you received: 44
Hi forum,

I'm just wondering if the offset for filters after autofocus should be filled in or are they needed at all ?
It seems that the offsets are not filled in after running autofocus, as I remember the numbers where there in previous versions but not sure about that.
Now I'm using KStars 3.3.3 Stable. I supply image from the "userdb.sqlite"



Br,
/Markku
2 years 4 months ago #76882
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

They're used for capture flat frames at the same focus position.
The following user(s) said Thank You: Markku
2 years 4 months ago #76908

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 296
  • Thank you received: 44
Ok, thank you for answering Jasem.

Br, Markku
2 years 4 months ago #76930

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 296
  • Thank you received: 44
I ran autofocus to to get new focus settings for a lower temperature, but the old values from previous autofocus keeps coming up even if the new values are set ??
Also the new values is filled in the wrong field, they should be in "Offset" but gets to the "Flat focus position" instead for some reason.
I moved the new values to their correct places but the old values is what the focuser uses anyway.
Take a look:

Using KStars Version 3.5.5, Build: 2021-11-02T15:31:59Z

Br, Markku
2 years 3 months ago #77296

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.494 seconds