×

INDI Library v1.9.7 Released (29 Jul 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Asi174mm mini guidcam "freezes" in PHD2?

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Hi!

I've upgraded to an ASI174mm mini as guidecam, guiding primarily through PHD2. And I have some very intermittent issues with it: it simply freezes and does not produce an image. PHD2 tries to reconnect, but fails. The only output I get from the log file is this: 

ASI174MM Mini :  "[ERROR] Failed to get data after exposure (1936x1216 #1 channels) (ASI_ERROR_TIMEOUT). "

I have switched USB cables, now running an USB 3-cable directly from the guidecam to the USB3-port on the Raspberry Pi. Interesting, if I go to Indi control panel and manually click on Exposure there, it capturs one frame and then, it works again!! But Ekos can seemingly not "restart" or reconnect. 

Anyone recognizes this?

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
10 months 20 hours ago #76660

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 35
  • Thank you received: 28
You can try not using streaming on phd2 settings, it works differently and may not be affected by the problem...
10 months 17 hours ago #76666

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Hi!

Not sure what you mean. There is a streaming-tab in the Indi-controls, now I have turned streaming off there. Was that it?

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
9 months 4 weeks ago #76691

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 35
  • Thank you received: 28
Hello, I mean from the connect dialog, in the INDI settings. (see the screenshot...)
9 months 4 weeks ago #76693
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Ah, OK, thanks! I'll try that. Do you know what it does specifically? And has it affected your guidecam in a similar way as mine?

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
9 months 4 weeks ago #76694

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
  • Thank you received: 0
There is a streaming-tab in the Indi-controls, now I have turned streaming off there.  mcdvoice
Last edit: 9 months 1 day ago by TanCoch.
9 months 3 weeks ago #76741

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Hi!

So I have checked the checkbox for camera NOT supporting streaming - but I still get the errors - I've had twice tonight. And just as before, I can "restart" the camera by taking an exposure from the Indi control panel for the guidecam. 

And I still get no more info from the logs, except error, that is. 

Any other ideas at all?

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
9 months 3 weeks ago #76852

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 212
  • Thank you received: 26
Magnus,

have you tried connecting the cam directly in PHD2 instead of going via INDI?
When I use PHD2 with a ZWO cam, I also connect the cam via the ZWO Cam in the PHD2 selector box, not Indi cam.

Regards,

Paul
9 months 3 weeks ago #76883

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Hi!
Good idea! In that way, if I get it right, the indi driver is not at all used, right?
I tried last night - so far not freezing - however, being a very intermittent problem, much more testing is needed!

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
9 months 2 weeks ago #77091

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 212
  • Thank you received: 26
Hi Magnus,

correct, in that way you completely skip the Indi driver for the PHD2 cam. I found it usually more reliable, especially if you have 2 ZWO cams.

Paul
9 months 2 weeks ago #77112

Please Log in or Create an account to join the conversation.

This is the 2nd report for ASI174MM not working. Maybe the latest SDK broke something? It's not the first time.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
9 months 2 weeks ago #77127

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 541
  • Thank you received: 56
Hi!

Jasem, how can we check that? The logs still gives very little information. 

Magnus

Celestron C11, Skywatcher 100 ED Pro
Losmandy G11
Atik 383L+, ASI294
9 months 2 weeks ago #77146

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.765 seconds