Indi Support for Bullseye 64 bit RPI4


×

INDI Library v2.0.7 is Released (01 Apr 2024)

Bi-monthly release with minor bug fixes and improvements

  • Posts: 463
  • Thank you received: 69

Rendering Error in layout Message/Item: array_keys(): Argument #1 ($array) must be of type array, null given. Please enable debug mode for more information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
Jerry..

Thanks.  May delete the directory ands try over with the downloaded version like Richard..  What does the JOBS reduction do (other than lower the number I mean). I have nothing else running that I'm aware of at the time.  Is this a "memory" constraint type issue, etc..

Thanks!!!

Jay S.
2 years 3 months ago #80497

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 463
  • Thank you received: 69
If you have a 4 G RPi then I've seen memory issues with too many compile jobs at once. I haven't seen it with a 8 G machine (yet) ;)
2 years 3 months ago #80499

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
Jerry...

Thanks..  I have 8GB machines, but doing this on the 4GB I have (the "play" Raspberry Pi).  Will give it another go!

Jay S.
2 years 3 months ago #80501

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
Nou..

I am getting the following error (which is also being reported in a new thread about StellarSolver).  I have also seen other errors trying to finish the compile at different locations.

If I do another GIT will I pick up any fixes?

Thank you
Jay S.

/home/pi/astro-soft/kstars/kstars/ekos/auxiliary/solverutils.cpp: In member function ‘void SolverUtils::runSolver(FITSData*, const SSolver::Parameters&, double)’:
/home/pi/astro-soft/kstars/kstars/ekos/auxiliary/solverutils.cpp:81:22: error: ‘class StellarSolver’ has no member named ‘setLoadWCS’
   81 |     m_StellarSolver->setLoadWCS(false);
      |                      ^~~~~~~~~~
make[2]: *** [kstars/CMakeFiles/KStarsLib.dir/build.make:1579: kstars/CMakeFiles/KStarsLib.dir/ekos/auxiliary/solverutils.cpp.o] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[1]: *** [CMakeFiles/Makefile2:1184: kstars/CMakeFiles/KStarsLib.dir/all] Error 2
make: *** [Makefile:149: all] Error 2
KStars failed
The following user(s) said Thank You: Alan Archer
2 years 3 months ago #80509

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 463
  • Thank you received: 69
You can peak at line 81 on the master distribution and it hasn't changed then there is nothing new to pull
Peak at line 81 using:
invent.kde.org/education/kstars/-/blob/m...iary/solverutils.cpp

this is based on the assumption that the proposed fix just removed that line.
The following user(s) said Thank You: Alan Archer
2 years 3 months ago #80510

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 119
  • Thank you received: 20
Just out of sheer interest, I've just used Nou's script on a 32 bit Bullseye install on RPI 4, 4Gb and it's ran through perfectly. I've quickly tried out the basics with a mount and a ZWO ASI 385 between the clouds and it all behaves as it should, with no crashes and it appears to quite a bit faster than my current Ubuntu Mate 20.04 32 bit setup. I'll wait for some clear weather and try it again with my full imaging setup.
In the meantime I've a spare SD card and I'll run off a second install with the 64 bit Bullseye and see if I can recreate the success I've had so far.

Thanks to all involved for the useful information in this topic it's helped enormously in getting this working.
2 years 3 months ago #80513

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
Alan,

See the other thread I referenced..  There is a problem with that one section of the compile now (recent issue I believe)..  I have it installed now, but needed to comment out that one line in the compile scripting..

Jay S.
The following user(s) said Thank You: Alan Archer
2 years 3 months ago #80517

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 363
  • Thank you received: 114

Rendering Error in layout Message/Item: array_keys(): Argument #1 ($array) must be of type array, null given. Please enable debug mode for more information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
Nou,

I tried both, as well as running on an 8GB RPI4..  Also running the GIT and downloaded (based on RIchard's experience)..  Running STABLE gave a similar compile error, but for a different line as I recall.  I can delete and retry, but I think the STABLE will fail as well if it's calling for the same location in the line I commented out (81)...

Did you happen to look over this newer thread?    kstars build issue with updated stellarsolver

Which and where in the scripts is the JOBS operand if you can.. There are a lot of scripts!!  :-)

Jay S.
Last edit: 2 years 3 months ago by Jay Sottolano.
2 years 3 months ago #80537

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 119
  • Thank you received: 20
Jay,

You need to amend line 13 to say JOBS=2 in the "build-soft-stable.sh" in the "/home/pi/astro-soft-build" folder or line 9 in "build-soft-latest.sh" in the same folder

Regards

Alan
2 years 3 months ago #80547

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 46
  • Thank you received: 4
All,

Up and running and PHD2 installed on top!  Now, hope it just stays stable for a bit!!!  :-).  Anyone know if there's a build that includes Pegasus Astro Power Box (or is it included??). Thank you everyone!!!

Jay S.
Last edit: 2 years 3 months ago by Jay Sottolano.
2 years 3 months ago #80588

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.870 seconds