Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: weird behavior on AZ-EQ5

weird behavior on AZ-EQ5 4 months 20 hours ago #27408

  • patdut
  • patdut's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Posts: 315
  • Karma: 1
  • Thank you received: 38
A friend of mine is using ekos on SBC arm device.
He switches his system from an AZ-EQ6 mount which is in his fixed setup to an AZ-EQ5 which is his nomad setup.
When going from AZ-EQ6 to AZ-EQ5 he experiment a weird behaviour of the AZ-EQ5.
First when starting Ejos and connecting the mount, this one point to a target under horizon.
Has nothing looks to work he then point on the map the telescope toward the north pole.
After doing that it moves by hand the mount to the pole.
Then he make an Ekos polar alignment without any problem.
Clean all sync.
And moves the scope to a target on the map. This doesn't work, the mount moves and point far away from the expected target.
And finally, none of the astrometry works to precise the location where the scope point.

This behavior is not systematic but occurs quite often when switching from AZ_EQ6 to AZ-EQ5.
Might it be some informations relatives to the mount that are recorded in the driver configuration that can produce such behavior ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.086 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica