×
INDI Library v1.8.1 Released (09 Sep 2019)

Monthly maintenance release INDI v1.8.1

EKOS Internal Guider previews no Image

4 months 1 week ago
Lead_weight
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 197
Karma: 2
More
EKOS Internal Guider previews no Image #38747
Bill, I don't know if you've solved this part of your setup or not. But there is no "scope" drill down, until you've added your telescope and guide scope to the list. Right above the save button is a little plus. Press that first, then from there you can enter your telescope data, aperture, focal length, and telescope name. Then you will do the same for your guide scope. After you do that and save, you can then pick either of those "scopes" in the proper drill down from the equipment screen.

-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 months 1 week ago
Bill001
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 30
More
Topic Author
EKOS Internal Guider previews no Image #38749
Hey!

Yes I did solve it; just had to take a break and look at it with fresh eyes (think you already know this story)

The camera always connected, but the mount never did. Then I realized there is no mount connection because I am using ST-4. Once I ignored the mount failures and went to Internal Guider I found the camera was capturing. First night test - It worked great. Readily auto-selecting stars and guided pretty well considering.

I had been re-aligning the OTA’s dovetail. When done, I just did a fast PA with no 2 or 3 star checks and the Guider just worked, and fairly tight as I didn’t spend any time refining the PA.

Now.... on to new problems. Can’t get the DSLR app to work w/ Canon T7i ...... yet.

Thanks.
B

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.266 seconds