×

INDI Library v1.7.9 Released (23 Jun 2019)

INDI Library v1.7.9 is mostly a maintenance release to fix a few bugs in several drivers.

Polar Alignment is still not working right - no refresh - Windows client

  • Posts: 179
  • Thank you received: 16

Polar Alignment is still not working right - no refresh - Windows client was created by maxthebuilder

Hello,
I reported this a while back. Then it didn't work (for me and some other people) on both Windows and RPI KStars clients.
It has been working very well for quite some time now on RPI client (which I mainly use).
Tried it on Windows client (v. 3.2) three nights ago - all worked except for this polar alignment issue.
Last night updated to v. 3.2.1 - same issue remained.
Symptom - start PA procedure, 3 rotations, select star, next, press "refresh" every 1 sec (tried different refresh intervals, different exposure times - didn't help),
-- it doesn't refresh at all. Takes a frame and then the log shows "cannot capture while CCD exposure is in progress. retry in 10 sec".
At the same time, framing in the Focus module works, looping in the Guide module also works.

Is this just me and some of my settings or this really is a bug?
My guide/alignment camera is ASI120. Main camera is ASI294.

But again, it works great on RPI client. Would be nice to have it working on Windows too...

Thanks!
Max S.
RPI 3 B+ with Stellarmate OS.
Nikon D5300. 180 mm f/2.8 antique Nikon lens. Tamron AF 28-75mm f/2.8.
AT72EDII refractor. ASI1600MC Pro. ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi mount in EQ mode.
1 month 4 weeks ago #38425

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.505 seconds