×

INDI Library v2.0.7 is Released (01 Apr 2024)

Bi-monthly release with minor bug fixes and improvements

Re:INDI driver "indi_eqmod_telescope" crashed! URGENT

  • Posts: 106
  • Thank you received: 7
Hello,

I am ready for imaging , the night will be clear and dark, not often the case here, but I cannot do that
because my mount driver crashes immediately after start.
Reboots, reinstalls oder nighty does not help. Please fix that, it is urgent.
Search "crash" in my logfile.

Thomas

I try to survive tonight with my small astroberry server, here everthing works, because he receives no updates at the moment.
3 years 11 months ago #52262
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 7
Is there a chance to get an older driver that works
3 years 11 months ago #52265

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1309
  • Thank you received: 226
[2020-04-20T20:16:18.192 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - INDI Server:  "2020-04-20T18:16:18: Driver indi_eqmod_telescope: indi_eqmod_telescope: symbol lookup error: indi_eqmod_telescope: undefined symbol: tty_set_skywatcher_udp_format"

Reset the driver to defaults / purge and ensure the driver is finding the correct Port - /dev/ device
3 years 11 months ago #52278

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 7
Thanks for your reply. The driver is crashing before a INDI Driver Tab opens, so I have no access to these buttons.
Can it be done without the GUI
Thomas
3 years 11 months ago #52299

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 12
  • Thank you received: 0
I have the same issue after updating StellarMate last night. I also have a Skywatcher mount (EQ6-R Pro). I had to use another Pi that was not updated.
Duncan Warren
StellarMate, EQ6-R Pro, Orion RC8, Celestron 130 SLT
3 years 11 months ago #52310

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 983
  • Thank you received: 375
Hi guys, I'm confused... Does it happen on Astroberry or Stellarmate or both?
3 years 11 months ago #52314

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 7
My crash happens on LinuxMint, my Astroberry is not affected because it receives not updates.
It is an INDILib issue, not an astroberry issue.

If there is no fast fix or solution, the only way for me is to go back with timeshift, to rescue the following clear night.

Thomas
3 years 11 months ago #52317

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 12
  • Thank you received: 0
Hi Radek, sorry if I confused things. Starhopper is correct, this seems to be an indi issue. Here is my log file from last night, hope it helps.

File Attachment:

File Name: log_16-35-58.txt
File Size:19 KB
Duncan Warren
StellarMate, EQ6-R Pro, Orion RC8, Celestron 130 SLT
3 years 11 months ago #52321
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 969
  • Thank you received: 94
Hi everyone
Crash confirmed here too.
Ubuntu 18.04

Log: drive.google.com/open?id=1IXhVc2apG9jUb25Wlo8cIh8b-u_vKX9_

Is there a way to roll back in cases like these?
TIA,
Steve
Last edit: 3 years 11 months ago by alacant.
3 years 11 months ago #52323

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 7
Please roll_back the eqmod changes in the stable PPA,
so I can image tonigt. It is clear weather.
3 years 11 months ago #52324

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 969
  • Thank you received: 94
Ah, so it's not astroberry. The box upon which the OP has the error is Mint, so this should fix it:

Built indilib and indi-eqmod from git
Now works fine on Ubuntu 18.04. Suspect other other platforms too.

Method here: indilib.org/forum/general/210-howto-buil...st-libindi-ekos.html

Good luck everyone.
Steve
Last edit: 3 years 11 months ago by alacant.
3 years 11 months ago #52327

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 12
  • Thank you received: 0
Hi All, I just ran another update and this time everything is fine. It looks like the update last night was dodgy for whatever reason. Clear skies, Duncan
Duncan Warren
StellarMate, EQ6-R Pro, Orion RC8, Celestron 130 SLT
3 years 11 months ago #52333

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.514 seconds