×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

eqmod : park ~ bug (or hidden feature)?

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
In Ekos, using Eqmod to connect to my mount, I am able to move the mount while marked as parked.
Steps:
park the scope
using the north/south ~ west/east button (you need to click twice on one), the mount will move while still being marked as Parked.

Here's a link to a video I took on how to reproduce the error
33b7583a5f908e61a232-6b8a975948e4f6a1f52...n.com/eqmod-park.mkv
Ekos VM:
ii  kstars-bleeding                       5:15.04+r5128.194~ubuntu14.10.1           amd64        desktop planetarium for KDE
ii  kstars-bleeding-data                  5:15.04+r5128.194~ubuntu14.10.1           all          data files for KStars desktop planetarium
 
 
Odroid:
ii  indi-eqmod                      0.2                       armhf        INDI EQMod Driver.
ii  libindi-data                    1.0.0                     all          Instrument-Neutral Device Interface library -- shared data
ii  libindi-dev                     1.0.0                     armhf        Instrument-Neutral Device Interface library -- development files
ii  libindi1:armhf                  1.0.0                     armhf        Instrument-Neutral Device Interface library -- shared library
ii  indi-bin                        1.0.0                     armhf        INDI server, drivers and tools
ii  indi-dbg                        1.0.0                     armhf        Instrument-Neutral Device Interface library -- debug symbols
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
Last edit: 7 years 4 months ago by Gonzothegreat. Reason: changed topic icon
7 years 4 months ago #3317

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Thanks for the report, it's fixed.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Gonzothegreat
7 years 4 months ago #3329

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201

Thanks Jasem for fixing this quickly, will test and report.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 4 months ago #3335

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
Just done an apt-get update/upgrade on my Ekos VM and the issue is still there, not sure if you have released the update yet to be downloaded or not.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 4 months ago #3336

Please Log in or Create an account to join the conversation.

PPA fixes are available 24 hours later.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Gonzothegreat
7 years 4 months ago #3339

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
The issue is still there I'm afraid. Mount is parked, I am able to move it from within the controls of the Mount tab in Ekos.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 3 months ago #3500

Please Log in or Create an account to join the conversation.

I believe it should be fixed by now, so check PPA in 24 hours.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
7 years 3 months ago #3505

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.240 seconds