×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

[SOLVED] indi_eqmod_telescope dispatch error

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
It seems that the very latest update may have broken something...
I can connect to the mount, but issuing any commands gives a indi_eqmod_telescope dispatch error
root@heidenrod-obs:~/.indi# dpkg -l | egrep "indi-bin|indi-eqmod"
ii  indi-bin                              1.1.0+r749.213~ubuntu14.10.1             armhf        INDI server, drivers and tools
ii  indi-eqmod                            0.2+r62.213~ubuntu14.10.1                armhf        INDI EQMod Driver.
root@heidenrod-obs:~/.indi#
2015-04-17T17:07:13: Client 0: read newSwitchVector EQMod Mount TELESCOPE_MOTION_NS 
 MOTION_NORTH='On'
2015-04-17T17:07:13: Driver indi_eqmod_telescope: queuing responsible for <newSwitchVector device='EQMod Mount' name='TELESCOPE_MOTION_NS'>
2015-04-17T17:07:13: Driver indi_eqmod_telescope: sending msg copy 1 nq 1:
<newSwitchVector device="EQMod Mount" name="TELESCOPE_MOTION_NS">
    <oneSwitch name="MOTION_NORTH">
On
    </oneSwitch>
</newSwitchVector>
 
2015-04-17T17:07:13: Driver indi_eqmod_telescope: indi_eqmod_telescope dispatch error: 
 
 
 
 
2015-04-17T17:07:17: Client 0: read newSwitchVector EQMod Mount TELESCOPE_MOTION_NS 
 MOTION_NORTH='Off'
2015-04-17T17:07:17: Driver indi_eqmod_telescope: queuing responsible for <newSwitchVector device='EQMod Mount' name='TELESCOPE_MOTION_NS'>
2015-04-17T17:07:17: Driver indi_eqmod_telescope: sending msg copy 1 nq 1:
<newSwitchVector device="EQMod Mount" name="TELESCOPE_MOTION_NS">
    <oneSwitch name="MOTION_NORTH">
Off
    </oneSwitch>
</newSwitchVector>
root@heidenrod-obs:~/.indi# indiserver -v
2015-04-17T17:07:30: startup: indiserver -v 
Usage: indiserver [options] driver [driver ...]
Purpose: server for local and remote INDI drivers
INDI Library: 1.1.0
Code $Rev$. Protocol 1.7.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
The following user(s) said Thank You: Francisco José Calvo
Last edit: 7 years 2 months ago by Gonzothegreat.
7 years 2 months ago #3991

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Hi, I also detected this error on Ubuntu 14.10 and 15.04:
2015-04-17T18:09:40: Driver indi_eqmod_telescope: indi_eqmod_telescope dispatch error: 
2015-04-17T18:09:45: Client 0: read newSwitchVector EQMod Mount CONNECTION 
 DISCONNECT='On'
2015-04-17T18:09:45: Driver indi_eqmod_telescope: queuing responsible for <newSwitchVector device='EQMod Mount' name='CONNECTION'>
2015-04-17T18:09:45: Driver indi_eqmod_telescope: sending msg copy 1 nq 1:
<newSwitchVector device="EQMod Mount" name="CONNECTION">
    <oneSwitch name="DISCONNECT">
On
    </oneSwitch>
</newSwitchVector>
 

Thanks.
Last edit: 7 years 2 months ago by Francisco José Calvo.
7 years 2 months ago #3992

Please Log in or Create an account to join the conversation.

It's a PPA build issue, give it a couple of hours.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
7 years 2 months ago #4003

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
the problem persists, even after your last build
root@heidenrod-obs:~# dpkg -l | egrep "indi-bin|indi-eqmod"
ii  indi-bin                              1.1.0+r751.213~ubuntu14.10.1             armhf        INDI server, drivers and tools
ii  indi-eqmod                            0.2+r62.213~ubuntu14.10.1                armhf        INDI EQMod Driver.
root@heidenrod-obs:~# date
Sun Apr 19 18:49:47 CEST 2015
root@heidenrod-obs:~# 
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 2 months ago #4006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

edit: indi-eqmod was not built after libindi, I am initiating another build process in the PPA.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
Last edit: 7 years 2 months ago by Jasem Mutlaq.
7 years 2 months ago #4007

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
That's all I got in the log: with all the boxes enabled.
root@heidenrod-obs:/tmp# tail -f indi_eqmod_telescope_2015-04-19T20\:20\:48.log 
INFO    31.802056 sec   : Session log file /tmp/indi_eqmod_telescope_2015-04-19T20:20:48.log
COMM    49.295302 sec   : dispatch_command: ":e1", 4 bytes written
COMM    49.408736 sec   : read_eqmod: "=010601", 8 bytes read
INFO    49.414405 sec   : Successfully connected to EQMod Mount.
DEBUG   49.438767 sec   : InquireBoardVersion(): MountCode = 1, MCVersion = 10601, setting minperiods Axis1=6 Axis2=6
DEBUG   49.441563 sec   : Got Board Property MOUNT_TYPE: HEQ5
DEBUG   49.441971 sec   : Got Board Property MOTOR_CONTROLLER: 0106
COMM    49.442357 sec   : dispatch_command: ":a1", 4 bytes written
COMM    49.455699 sec   : read_eqmod: "=00B289", 8 bytes read
COMM    49.456043 sec   : dispatch_command: ":b1", 4 bytes written
COMM    49.469464 sec   : read_eqmod: "=A7FD00", 8 bytes read
COMM    49.469783 sec   : dispatch_command: ":g1", 4 bytes written
COMM    49.479462 sec   : read_eqmod: "=10", 4 bytes read
COMM    49.479864 sec   : dispatch_command: ":a2", 4 bytes written
COMM    49.493213 sec   : read_eqmod: "=00B289", 8 bytes read
COMM    49.493520 sec   : dispatch_command: ":b2", 4 bytes written
COMM    49.506963 sec   : read_eqmod: "=A7FD00", 8 bytes read
COMM    49.507269 sec   : dispatch_command: ":g2", 4 bytes written
COMM    49.516966 sec   : read_eqmod: "=10", 4 bytes read
DEBUG   49.517320 sec   : Got Encoder Property RA Steps (Total): 9024000
DEBUG   49.517841 sec   : Got Encoder Property DE Steps (Total): 9024000
DEBUG   49.518181 sec   : Got Encoder Property RA IT Freq.: 64935
DEBUG   49.518499 sec   : Got Encoder Property DE IT Freq.: 64935
DEBUG   49.518840 sec   : Got Encoder Property RA Highspeed ratio: 16
DEBUG   49.519230 sec   : Got Encoder Property DE Highspeed ratio: 16
COMM    49.519596 sec   : dispatch_command: ":f1", 4 bytes written
COMM    49.529482 sec   : read_eqmod: "=101", 5 bytes read
COMM    49.529794 sec   : dispatch_command: ":f2", 4 bytes written
COMM    49.539497 sec   : read_eqmod: "=101", 5 bytes read
WARNING 49.539764 sec   : Init() : Motors already initialized
WARNING 49.540113 sec   : Init() : Setting default Init steps --  RAInit=8388608 DEInit = 8388608
DEBUG   49.540438 sec   : Init() : Setting Home steps RAHome=8388608 DEHome = 10644608
INFO    49.541025 sec   : Mount is unparked.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 2 months ago #4010

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Any changes with the updated version?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Gonzothegreat
7 years 2 months ago #4013

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201
I will let you know later on today as I can't test it from work.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 2 months ago #4014

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
I'll also test tonight in several OS, I will let you know.

Thanks.
7 years 2 months ago #4015

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Delete ParkData.xml under ~/.indi and save parking data again after you use the driver.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
7 years 2 months ago #4016

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2107
  • Thank you received: 201

this issue has now been solved with the following packages version:

root@heidenrod-obs:/usr/local/bin# dpkg -l | egrep "indi-bin|indi-eqmod"
ii indi-bin 1.1.0+r751.213~ubuntu14.10.1 armhf INDI server, drivers and tools
ii indi-eqmod 0.2+r64.213~ubuntu14.10.1 armhf INDI EQMod Driver.
root@heidenrod-obs:/usr/local/bin#
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 2 months ago #4019

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.477 seconds