×
INDI Library v1.8.3 Released (02 Jan 2020)

Minor monthly bugfix release with a new RainbowAstro mount driver and improved pier side simulation.

Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems

3 months 1 week ago
Kajetan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 16
More
Topic Author
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45871
Hi!
Finally had about an hour of clear sky to test SM for the first time and I had some problems.
1. First of all, after some time (about half of an hour) it disconnect and I can't do anything. I can connect to the wifi, but I can't connect to id via VNC or just app. The only solution is to restart it by unplugging power cable.
2. Mobile app crashes every time I want to start do a polar align and I think it can be because of poin 3.
3. When I want to make Polar Align using VNC the whole Align tab is inactive, I can't use it any way.
4. When I want to control it via mobile app itself (not via vnc) I need to register almost every time when I'm connecting to it.

Anyone have any of this problems on rpi4?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
werper
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 82
Karma: 1
More
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45877
Sounds like WiFi issues to me.

TPO 8" Ritchey-Chretien Astrograph
Moonlite CS focuser with Motor Drive
RoboFocus Auto Focuser
iOptron iEQ45 Pro Mount
Stellarrmate OS (beta) RPi 4, 4GB
Canon T3i DSLR - Primary Cam
Starlight Xpress Lodestar X2 Guide Cam
Astromania 60 Guide Scope
Polemaster Polar Alignment Cam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago 3 months 1 week ago by Kajetan.
Kajetan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 16
More
Topic Author
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45893
It's not wifi issues, it happen when I'm using rpi4 with screen, mouse and keyboard connected directly (except for the point 2 which is app issue).

I just wonder If I'm the only one who have align and polar align tab in Ekos inactive on rpi4? Or maybe is it because of the mount I'm using (Star Adventurer)?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
werper
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 82
Karma: 1
More
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45911
Does your mount come up in the INDI Control Panel when you start up?

TPO 8" Ritchey-Chretien Astrograph
Moonlite CS focuser with Motor Drive
RoboFocus Auto Focuser
iOptron iEQ45 Pro Mount
Stellarrmate OS (beta) RPi 4, 4GB
Canon T3i DSLR - Primary Cam
Starlight Xpress Lodestar X2 Guide Cam
Astromania 60 Guide Scope
Polemaster Polar Alignment Cam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
Kajetan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 16
More
Topic Author
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45929
I reached to the online chat on SM page and I have answer.
2. fixed in recent update. APP didn't support manual slew in polar alignment and if you had no telescope set it would crash.
3. I was dumb. If you're using mount that you can't connect directly to the SM you need to use mount simulator and then manual slew in the PA tab (it's now active)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
wvreeven
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 1238
Karma: 6
More
Stellarmate 1.4.4 rpi4 problems #45930
Sorry to have given you wrong advise then. I assumed that setting no Mount/Telescope would be OK. It makes sense to set a Telescope Simulator and use manual slewing.


Wouter

ASI1600MM-Pro Cooled and filter wheel with a SkyWatcher Esprit 80 ED on a SkyWatcher HEQ5-Pro

ASI1600MM-Pro Cooled and filter wheel with an 8" TS Ritchey-Chrétien on a SkyWatcher EQ6-R

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.346 seconds