×
INDI Library v1.8.5 Released (19 Apr 2020)

April 2020 release of INDI Library v1.8.5 introduces new drivers while providing fixes and improvements to existing devices and core framework.

Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0

3 months 2 weeks ago 3 months 2 weeks ago by maxthebuilder.
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49844
No, that's not that.
That's for backing up INDI config to the cloud storage (if configured/connected).
Updates - look at the top-right corner (when connected with a remote client) or bottom-right corner (when in RPI (VNC or monitor)).
There should be a round clock-looking icon.

Megiddo wrote:

maxthebuilder wrote: Answering my own question.
Jasem said that the updates should be done via StellarMate Dashboard.
Currently there are no updates.


Cool, but I hate to say it, but I don't see any "Check for Updates" or any "Update" on the StellarMate Desktop window when it pops.
I've looked around and nothing on the Bottom Right Left arrow or the Top Left 3 Line menu.


Ah! I think I see it (grayed out at the moment)... Clicking the 3-Line menu, top left Under "Diagnostics"


Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49846
My AZ-GTi works fine both over WiFi and EQDir cable.
Check the IP address.
Mine used to be 10.250.250.16 now it's 10.250.250.68

xs4allan wrote: Have the new 1.5.0 installed on a rpi4 and can't connect ekos to the az-gti eqmod. The older 1.4.6. worked with the az-gti although it crashed very often it did connect to the eqmod. Now it doesnt. Did nothing different. Stellarmate can connect to the az-gti hotspot and the other way around but when I try to connect to Ekos to the EQMod it says connection refused.


Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8000
Karma: 51
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49858

maxthebuilder wrote: My AZ-GTi works fine both over WiFi and EQDir cable.
Check the IP address.
Mine used to be 10.250.250.16 now it's 10.250.250.68

xs4allan wrote: Have the new 1.5.0 installed on a rpi4 and can't connect ekos to the az-gti eqmod. The older 1.4.6. worked with the az-gti although it crashed very often it did connect to the eqmod. Now it doesnt. Did nothing different. Stellarmate can connect to the az-gti hotspot and the other way around but when I try to connect to Ekos to the EQMod it says connection refused.


Is this with SM 1.5.0 ?

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49860

knro wrote:

maxthebuilder wrote: My AZ-GTi works fine both over WiFi and EQDir cable.
Check the IP address.
Mine used to be 10.250.250.16 now it's 10.250.250.68

xs4allan wrote: Have the new 1.5.0 installed on a rpi4 and can't connect ekos to the az-gti eqmod. The older 1.4.6. worked with the az-gti although it crashed very often it did connect to the eqmod. Now it doesnt. Did nothing different. Stellarmate can connect to the az-gti hotspot and the other way around but when I try to connect to Ekos to the EQMod it says connection refused.


Is this with SM 1.5.0 ?


Yes! 1.5.0

Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
xs4allan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49866
Yes indeed. I gave the az-gti a fixed IP and it still gives a connection refused. DHCP also. In hotspot mode and station mode I have the same problem. Maby something else changed? Wierd thing is, it did work (the connection with the eqmod) when I was using 1.4.6. I also reloaded the firmware on the AZ-GTI to make sure it was a clean config.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
xs4allan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49867
I gave it a fixed ip 10.250.250.60 in station mode. Still connection refused in EKOS but the wifi connection is stable in hotspot mode and station mode. So the problem for me seems to be in the EKOS communication with EQmod. Maby I have a specific issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
universalmaster
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 200
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49870
As far as I can gather, SM switched from Ubuntu to Raspbian. Anyone know why?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
Megiddo
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 244
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49871
I have to run this to be able to copy over my images... not a terrible thing, but something odd.

sudo -R chmod 776 *

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8000
Karma: 51
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49872
How to add a share to Windows:


AZ GTI worked right away with 1.5.0:


Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
Attachments:
The following user(s) said Thank You ninosr, AstroNerd, Megiddo, xs4allan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago 3 months 2 weeks ago by Megiddo.
Megiddo
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 244
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49874
jasem, Love that little video! A great way to show stuff.

I've had my linking working fine for the past year. But with the last release the image 'Directories' are being created with rwxr-xr--x permissions.

All I have to do is at the /Pictures directory... is to run "sudo -R chmod 776 *"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8000
Karma: 51
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49886
I'm not having issues with the directories, they're 755 and I can copy them fine from Samba client

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 2 weeks ago
xs4allan
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
More
Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0 #49894

knro wrote: How to add a share to Windows:



AZ GTI worked right away with 1.5.0:


Worked for me now:
With the az-gti in station mode, a fixed ip and UDP.

Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.851 seconds