×

INDI Library v1.9.4 Released (17 Jan 2022)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

INDI Driver for SVBONY cameras

  • Posts: 106
  • Thank you received: 11
Hi Collin, thank you for all your effort, I appreciate it. How can I now compile it?
Hades
2 months 4 days ago #77823

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 26
  • Thank you received: 13
I was wrong regarding my finding about querying the exposure control.  I switched my code to run exposures asynchronously and I am still receiving exposures in twice the expected time.

I will work on generating the debug logs from the indiserver.
2 months 4 days ago #77853

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hello Hades,

<<  How can I now compile it? >>

Clone my repo again (github.com/thx8411/indi-3rdparty.git), or just update your local copy if you still have it.

your "libsv305" should already be up to date.

You just have to build and install the "indi-sv305" package :

in a dedicated folder :

>cmake <path to you local git clone>/indi-sv305/
>make
>sudo make install

If you want to test it before the installation, just launch :

>indiserver ./indi_sv305_ccd

like your already did before.

Best regards !

Thx8411
The following user(s) said Thank You: Albert Tamayo
2 months 3 days ago #77878

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hi !

First light for my SV305M Pro this evening.
Jupiter imaging with Ekos.

A wanted to try "full spectrum" imaging. Bad idea, my pictures are messy on my Mak (no IR/UV filter on the camera).
Rofl ! No way to get a sharp focus...

But I'm pretty happy :

- 88 GB of data, no crash, no issues
- up to 240 fps at 960x540 8 bits
- at half gain, 1ms exposures !

Best regards !

Thx8411
 
The following user(s) said Thank You: Albert Tamayo
2 months 2 days ago #77908

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hi folks!

My blurry Jupiter...

 

SV305M Pro, full spectrum on a Mak 127/1900, no barlow.

Full spectrum imaging on a not fully reflective telescope, low in the sky isn't a good idea, lol !

Best regards,

Thx8411
Last edit: 1 month 3 weeks ago by Collin.
1 month 3 weeks ago #78120
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Thanks! I just received my SV305 Pro a couple of days ago. I can capture normal images just fine (still to need to adjust some settings) but the video feed is always black, what's going on there?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 month 3 weeks ago #78156

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 11
Hi Collin, I am getting this error:
lukas@astrotracker:~/SVBony$ cmake ../indi-3rdparty/indi-sv305/
-- CFITSIO not found.
CMake Error at /home/lukas/indi-3rdparty/cmake_modules/FindINDI.cmake:285 (message):
  Could not find INDI include directory
Call Stack (most recent call first):
  CMakeLists.txt:14 (find_package)


-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also "/home/lukas/SVBony/CMakeFiles/CMakeOutput.log".

 

File Attachment:

File Name: CMakeOutput.log
File Size:43 KB
1 month 3 weeks ago #78169
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hello Hades,

Are you sure you have cfitsio-dev and indi-dev installed ?

Best regards,

Thx8411
1 month 3 weeks ago #78206

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 106
  • Thank you received: 11
Hi Collin, no, I am not sure. I have tried this on a fresh installation on my Intel NUC. Previously I have tested on a laptop. How can I find out if these two libraries are installed?
Anyway, I have tried to connect the camera and it worked. I have created darks library and also checked if camera reacts in different light conditions.
With regards,
Hades
1 month 3 weeks ago #78207

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hi Jasem,

Sorry about that.

You have the SV305 Pro (color), not the SV305M Pro (mono), right ?
Which version of the driver do you have ?
On Intel or on Arm ?

I noticed that some settings (ROI, Binning and gain) don't apply to LiveView, unless you trigger a normal capture before.
Could you push the gain at max, and record a couple of frame in a ".ser" file ?

Could you also send me the driver logs ?

Thanks a lot,

Best regards,

Thx8411

 
1 month 3 weeks ago #78208

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Sure, this is the color version.
[2021-12-02T10:39:53.048 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Taking a 1 seconds frame... "
[2021-12-02T10:39:54.145 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Wait... "
[2021-12-02T10:39:54.173 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 4152960, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2021-12-02T10:39:54.307 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] BLOB transfer took 0.103718 seconds "
[2021-12-02T10:39:54.310 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Upload complete "
[2021-12-02T10:39:54.795 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - Image received. Mode: "Normal" Size: 4152960
[2021-12-02T10:40:22.628 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Starting video record (Frame count): 3. "
[2021-12-02T10:40:22.628 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Record file is /home/stellarmate/indi_2021-12-02/indi_record_2021-12-02@07-40-22.ser "
[2021-12-02T10:40:22.637 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] framing "
[2021-12-02T10:40:22.637 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Pixel format 9 is supported by SER recorder. "
[2021-12-02T10:40:22.637 +03 DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 : "[DEBUG] Pixel format 9 is supported by RAW encoder. "
[2021-12-02T10:40:23.044 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Camera normal mode "
[2021-12-02T10:40:23.045 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Subframe set "
[2021-12-02T10:40:23.048 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Streaming started "
[2021-12-02T10:40:23.447 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Waiting for all buffered frames to be recorded "
[2021-12-02T10:40:23.449 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] stop framing "
[2021-12-02T10:40:23.854 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Camera soft trigger mode "
[2021-12-02T10:40:23.855 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Subframe set "
[2021-12-02T10:40:23.858 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Streaming stopped "
[2021-12-02T10:40:23.858 +03 INFO ][           org.kde.kstars.indi] - SVBONY SV305PRO 0 :  "[INFO] Record Duration: 810.253 millisec / 3 frames "


Took 3-frame SER file, however SER player complain of 0 width file: www.dropbox.com/s/d66cnlj94inrzg2/indi_r...%4007-40-22.ser?dl=1

I didn't do any ROI, took full frame. The video looked fine when streaming when I adjusted the gain, so that's taken care of.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
Last edit: 1 month 3 weeks ago by Jasem Mutlaq.
1 month 3 weeks ago #78243

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 123
  • Thank you received: 19
Hello Jasem,

Thanks.
Right, in your ser file, frame size fields are empty (0).
Weird...

I can't reproduce the issue, with both the 1.2.6 (actually available in your launchpad) and the 1.2.9 (my last version) versions.

Do you know what could produce this issue :

<< ROI, Binning and gain don't apply to LiveView, unless you trigger a normal capture before >>

Am I doing something wrong ?

Best regards,

Thx8411
1 month 3 weeks ago #78266

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.959 seconds