steve created a new topic ' Issue with image size from SBIG ST8300C when using current drivers' in the forum. 5 months ago

Hi All,
Finally been able to get the system out under the stars !

from a mechanics point of view everything worked Ok but when I came to processionals the data I found an issue with the saved images from the SBIG.

all files were collected in a batch mode through ekos with all default settings. The system is running on rPI3b+ on ubuntu mate with v1.7.

Many of the files which have been collected have a column size of 3550 while others seem to have a column size of 3551. the FITS header says that they are the same size by processing software fails due to the image size being different by a single column.

I am not sure if this is an error within the driver or within Ekos itself.

Any help greatly appreciated

Steve

Read More...

steve replied to the topic 'GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

Hi There,

Thank you so much i can confirm that the driver appears to be working as expected now. i.e. flash green led with guide pulse. I can also confirm that this is linked to external PhD2.

Awesome support !

As soon as i can get a clear night :( I will star test and confirm that all is working.

Steve

Read More...

steve replied to the topic 'GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

Hi there,

so i pulled the git repo and built the driver set etc but the driver is now broken. So the driver installs ok and seems to connect to the device but the GPUSB is unable to operate either the green light is on continuously or the LED turns red.

I have tried to manually nudge the mount but there is no guide pulse getting to the mount.

the good news is that the driver appears in PhD2 now

Any ideas?

Steve

Read More...

steve replied to the topic 'GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

Hi There,

so i pulled the git repo and compiled the relevant items and it seems that the driver is broken. So the driver installs ok and seems to connect to the device but the GPUSB is unable to operate either the green light is on continuously or the LED turns red.

I have tried to manually nudge the mount but there is no guide pulse getting to the mount.

the good news is that the driver appears in PhD2 now

Any ideas?

Steve

Read More...

steve replied to the topic 'GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

Ok will pull the git repo and try

Read More...

steve replied to the topic 'GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

Hi There, Thanks for the quick response -- so i have pulled the nightly build (just) and I think that its installed and running. I see a new telescope driver for telescope_gpusb and have selected this as the mount.

when i look at the general info under indi options is see the telescope_gpusb and version 1.0 which is the same as GPUSB drive (I assume that there is no increase in the version number)

When i setup in egos with internal guiding i can select the telescope_gpusb as driver for guiding and it looks like its responding on the GPUSB with the correct timing pulses etc (unable to test out side)

in PHD2 (version PHD2.6.5dev7) there is no option to select a different driver driver even though in the indi control panel i can see that all my devices are connected.

Not sure where to go from here I guess PHD2 is not seeing the device driver as a mount?

Steve

Read More...

steve created a new topic ' GPUSB and PHD2 connection in Ekos interface' in the forum. 7 months ago

The GPUSB connection through EKOS built in guiding works fine and looks very stable. But PHD will not allow for selection of the GPUSB as the mount for guiding signals. Software is running RPi 3 with Ubuntu mate and AstroPi3 build scripts.

I can not find the correct magic settings anywhere please if anybody can help this would be great otherwise i need to completely rethink. INDI has come so far so it seems silly that something such as this will be a deal breaker

I understand that this may not be the optimal place for this but i have been searching for a week now and failing to find any information to make this work so I'm kind of getting desperate

Steve

Read More...