Hey,
i using Stellarmate Os und want to connect to my Pegasus Power Box Advance via Ekos.
But i always gets the following Error:

[Warning]: Communication with /dev/ttyUSB0@9600 failed. Starting Auto
[Warning[: Port /dev/ttyUSB1 is already usedby another driver or process.

Have anyone an idea how to fix this.

Thanks

Read More...

Astrofoto replied to the topic 'Enable Shutter' in the forum. 1 month ago

it´s working.
Thank you.

Read More...

Astrofoto replied to the topic 'Enable Shutter' in the forum. 1 month ago

Hi,
i am using Stellarmate OS. I found the kstars.kmessagebox file but there ist no dark_exposure_dialog_notifications in it.

Read More...

Astrofoto created a new topic ' Enable Shutter' in the forum. 1 month ago

Hey,
i have an Stellarmate runing for my Telescope control.
In the Guider Tab i missclicked that my guiding camera dont have a shutter. No everytime i will make a dark a window shows that says i have to cover the scope.
Is there a possibillit to get the shutter dialoge again so i can activate that my camera use its internal shutter?

Thanks for Helping

Read More...

Astrofoto created a new topic ' Enable Shutter' in the forum. 1 month ago

Hey,
i have an Stellarmate runing for my Telescope control.
In the Guider Tab i missclicked that my guiding camera dont have a shutter. No everytime i will make a dark a window shows that says i have to cover the scope.
Is there a possibillit to get the shutter dialoge again so i can activate that my camera use its internal shutter?

Thanks for Helping

Read More...