River replied to the topic 'QHY CCD cooling knocks out synscan' in the forum. 2 months ago

Hi Jasem,
I thought so too, so I plugged the rpi into mains and the CCD into main power as well, expecting there to be enough 'juice'
All devices turn on and talk to ekos, but as soon as I turn on the cooling for the CCD the Pi briefly looses power - knocking the keyboard and mouse out and then the tracking on the mount turns off. Keyboard and mouse come back online but not tracking and I can not change any settings of the mount.
I tried with the mount plugged into mains next - and again, all devices are all fine until I turn on the cooling. The Pi dips in power (even though the Pi and the CCD or mount are plugged into mains) and causes keyboard, mouse and goto mount to briefly loose power, which knocks tracking out.
I have tried plugging in the devices into alternate USB ports, but still the same issue persists when turning cooling on.
Anyone have any suggestions? 
I have no hair left to pull out... 
Thinks in advance
 

Read More...

River created a new topic ' QHY CCD cooling knocks out synscan' in the forum. 2 months ago

Hi Team,

I recently purchased a QHY CCD and filter wheel. Finally got filters installed into the wheel and everything was talking to each other UNTIL  I turn on the cooling for the CCD.
When I do, the synscan mount drops out and I get repeated error message.
Serial Write Error. Write Error, input/output error
I thought it was because I am using a deep cycle battery and perhaps draining too much power when starting cooling, so I plugged the CCD into mains power but the issue still happens.
Any advice or suggestions?
Much appreciated

Read More...

River replied to the topic 'polar aligning' in the forum. 8 months ago

Thanks kengs,
I replied on the other post (just learning to navigate this site)
Can I delete this thread?

Read More...

River replied to the topic 'Ekos polar align help please' in the forum. 8 months ago

Many thanks kengs,

I selected several other stars on this and during a few different PA attempts. The correction vector always went way off screen.
My main imaging camera was turned off (as I am just trying to polar align at this stage)
I did get a message from ekos saying that my guide camera is the same as my main imaging camera, and did I want to proceed.
Do you think this could cause complications?

Read More...

River created a new topic ' Ekos polar align help please' in the forum. 8 months ago

Hi crew,
Total newbie here trying to polar align.
Ekos plate solves and rotates the scope then tell me where to align a star, but I can’t see the target area.
Please see screen shot.
Does anyone know which settings I messed up?
Any advice is greatly appreciated!



Read More...

River created a new topic ' polar aligning' in the forum. 8 months ago

hey crew,
Total newbie here trying to Polar align.
I must have messed up some settings somewhere as I cannot see the target area I am aiming for.
Please see attached image.
Also, I may have inadvertently posted this question somewhere else on this forum, but I cant see it.
Apologies if I did.



Read More...

River shared a photo. 8 months ago

Hi crew - total newbie here.
Can anyone tell me what setting I screwed up in this polar align?
I can’t see the target area I am aiming for.
Thanks in...
Show more

Hi crew - total newbie here.Can anyone tell me what setting I screwed up in this polar align?I can’t see the target area I am aiming for.Thanks in advance for any suggestions ?