I mentioned this in another thread:  indilib.org/forum/stellarmate/10945-meri...t-counting-down.html

With v1.9.4.  I'm having the Meridian counter not updating using OnStep.  I hadn't updated my system in several months.  Previously worked fine.

The problem seems to occur when Tracking is turned on.
When Tracking is OFF, the Coordinates RA and LST update every second.
When Tracking is turned ON, the Meridian Flip counter updates but then doesn't change.  I would then expect AZ and ALT to update frequently, but no Coordinates change.

I don't know if this is OnStep, but the other person was also using OnStep also.  Log file shows everything working properly.
Is anyone else having similar issues?  Might be Ekos internals or a different driver.  Also using ASI cameras and NexDome.
Thanks!

Read More...

Great, I think the Ekos slaving value just needs to be greater than the Nexdome internal dead zone. So if you need more rotation accuracy you can try reducing it to 1.0, or even 0.6. Hope it fixes the issue for you!

Read More...

Hi Peter,

Can you send/post a log file for the dome moving across 0 degrees when slaving and I'll have a look.
I do have the Autosync threshold set to 2 degrees in Ekos | Nexdome | Slaving (not 0.5).
Meridian side is Mount.

David

Read More...

Do we know when the code was pulled from indi-3rdparty to compile this version?

Read More...

Thanks, that did the trick!

Read More...

I'm having the Meridian counter not updating using OnStep, but with the nightly build on Ubuntu (not StellarMate).
The problem seems to occur when Tracking is turned on.
When Tracking is OFF, the Coordinates RA and LST update every second.
When Tracking is turned ON, the Meridian Flip counter updates but then doesn't change.  I would then expect AZ and ALT to update frequently, but no Coordinates change.
 

Read More...

To clarify, the first beta opened fine. Beta2 and beta3 get stuck at DBus.

Read More...

With beta3, kstars now gets stuck opening on Starting DBus.  Previous beta opened kstars fine. 

Read More...

The individual drivers. KStars is fine.

Read More...

Tried to run new 3.5.7 on M1 Mac with just telescope and CCD simulator.  KStars and Ekos start but can start devices (indiserver issue).
Previous v3.5.6 works fine.

MacOS % ./kstarsCall to writableLocation without an application-based location.org.kde.kstars: Welcome to KStars 3.5.7 Stableorg.kde.kstars: Build: 2022-01-14T01:57:36Zorg.kde.kstars: OS: "osx"org.kde.kstars: API: "x86_64-little_endian-lp64"org.kde.kstars: Arch: "x86_64"org.kde.kstars: Kernel Type: "darwin"org.kde.kstars: Kernel Version: "20.6.0"org.kde.kstars: Qt Version: 5.15.2Starting DBusorg.kde.kstars: Processing  "unnamedstars.dat" , HTMesh Level 3org.kde.kstars:   Sky Mesh Size:  512org.kde.kstars: Loaded DSO catalog file:  "unnamedstars.dat"org.kde.kstars: "Star HD20,794 not found."org.kde.kstars: "Star HD98,230 not found."org.kde.kstars: Loaded DSO catalogs.org.kde.kstars: Loading cometsorg.kde.kstars: Current icon theme is ""Icon theme "breeze" not found.kf.xmlgui: Shortcut for action  "get_data" "Download New Data..." set with QAction::setShortcut()! Use KActionCollection::setDefaultShortcut(s) instead.kf.xmlgui: Shortcut for action  "timestep_increase_units" "Increase Time Scale" set with QAction::setShortcut()! Use KActionCollection::setDefaultShortcut(s) instead.kf.xmlgui: Shortcut for action  "timestep_decrease_units" "Decrease Time Scale" set with QAction::setShortcut()! Use KActionCollection::setDefaultShortcut(s) instead.org.kde.kstars: Current icon theme is "breeze-dark"org.kde.kstars: Current icon theme is "breeze-dark"Did not find glibc >= 2.1.  Will use ANSI-compliant sin()/cos() functions.QImage::scaled: Image is a null imageorg.kde.kstars: Loading cometsorg.kde.kstars: Loading asteroidsorg.kde.kstars.ekos: Resetting Ekos Manager...org.kde.kstars.ekos: "Starting INDI services..."INDI::BaseClient::connectServer: creating new connection...socket: Connection refusedINDI::BaseClient::connectServer: creating new connection...INDI::BaseClient::connectServer: Already connected.org.kde.kstars.ekos: "INDI services started on port 7624."org.kde.kstars.indi: INDI driver  "indi_simulator_telescope"  crashed!org.kde.kstars.ekos: "Unable to establish the following devices:\n+ Telescope Simulator\n+ CCD Simulator\n+ NexDome\nPlease ensure each device is connected and powered on."org.kde.kstars: 0 StarBlocks freed from StarBlockFactoryINDI server localhost/7624 disconnected.


Read More...

David Biggs replied to the topic 'NexDome won't slave past meridian' in the forum. 1 week ago

There appears to be a new Mac build, not sure if that has the latest changes to NexDome included.
The latest Ubuntu seems to work.

indilib.org/forum/ekos/11081-mac-kstars-...ild-please-test.html

Read More...

I just downloaded the latest EKOS with INDI v1.9.4 and see a similar issue.  Numbers in the Mount tab aren't updating as previously, but sometimes randomly update.
Timer on KStars window is working.

Read More...

David Biggs replied to the topic 'NexDome won't slave past meridian' in the forum. 1 week ago

I added my code changes and made a pull request.  Not sure how long it will take to get a mac build done.  I'll keep an eye on the Ubuntu nightly's.

This is my first INDI contribution, so hopefully I did it right. :-)

github.com/indilib/indi-3rdparty/pull/525

Read More...

OK, I'm using Ubuntu, so I can't send my driver.  I'll work on getting the code checked in.

Read More...