Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Astrophysics Updates

Astrophysics Updates 4 months 1 week ago #25863

  • mikefulb
  • mikefulb's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 67
  • Karma: 2
  • Thank you received: 20
Hmm thats odd I always use Park 3 for my setup.

If you look in the log output it will print out the computed park position - do you see what it used when you chose Park 3 and parked the mount?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Astrophysics Updates 4 months 1 week ago #25865

Anyway, I still have issue with any park position. As preamble, everything works properly with the win+ascom conf. On rpi3 with latest kstars + indi lib, gtocp4 V.11, on the ap_exp driver.
For example, I select "park from P2", The log says

2018-05-07T15:46:40: [INFO] Site location updated to Lat 49:08:00 - Long 6:10:00
2018-05-07T15:46:40: [INFO] Mount is unparked.
2018-05-07T15:46:40: [INFO] calcParkPosition: parkPos=2 parkAlt=0.000000 parkAz=90.000000
2018-05-07T15:46:40: [INFO] Computing PARK2 position...

but kstars reports the mount on Az:0, Alt:-40:51:08. This is the same as for any park position I select, the driver reports correct alt/az but kstars reports the mount on some other position. I have double checked time and gps position. but I do not understand what's happening.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Astrophysics Updates 4 months 1 week ago #25867

  • mikefulb
  • mikefulb's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 67
  • Karma: 2
  • Thank you received: 20
I'm not clear what operation isn't working.

It looks like you told the driver you were unparking from the Park 2 position - is that correct?

I really recommend using the default for the unpark from location which is to have the mount assume you are unparking it from the position it was last parked in.

The option to set the unpark from location is for when things get confused and you need to start from a known position.

I can't really help much on the EKOS side of things perhaps someone might know why it would not be using the alt/az reported by the INDI driver.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Astrophysics Updates 4 months 1 week ago #25869

I haven't tested it yet but will try this week.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Astrophysics Updates 4 months 6 days ago #25972

have just verified that that latest build of the Astro-Physics Experimental driver fixes the problem I had with Park Positions. They are all correct for me with a CP3 and V level firmware. I did my test on a source code build under OSX. My stellarmate is still on the old code and still has the problem.

Thanks @mikefulb !!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by deisenlord.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.108 seconds

Login

3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica