Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
25 Jul 2018
Glad to announce of release of INDI Library v1.7.4 on 2018-07-25. A few drivers were added in this release as we continue to improve & stabilize existing drivers.
Read More...
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Questions about equipment when running Ekos

Questions about equipment when running Ekos 2 weeks 5 hours ago #29482

A couple of weeks ago i had two nights in order to test an imaging workflow and i came up with the following. Please correct me if something is wrong.

1. I booted my Pi and as expected the time and date were wrong. The first time i run ekos and after connecting my equipment i expected that the system time/date would update via the gps dongle but it didn't happen. The second time i booted my system i manually set the time/date at my pi before running Ekos. Is there any way i can set the system time/date via my gps dongle?

2. I started my polar alignment via Ekos. First i slew my scope so that polaris was at my FOV and run a plate solve with a sync option so that my mount will have good goto alignment. Here i faced the following problem: The plate solver would finish in very good times but after i finish the polar alignment the goto was not accurate thus the target was not in my FOV.

Now if i do a sync procedure via Kstars (aka slew to a couple of stars and sync the mount) and then start the polar alignment the goto is very accurate. The workflow for this case is i do a plate solve with Polaris in the FOV and i have the option Do Nothing checked so that ekos will not sync the mount and then do the polar alignment. The goto then is very accurate as i said above.

Has anyone faced this issue with the polar alignment, am i doing something wrong? (next time i will provide photos and logs)

3. I start my imaging/guiding.

One thing that irked me while doing the polar alignment is the color of the crosshairs when it is time to move a star via the mount's alt-az bolts. I am slight color blinded and the purple color of the crosshairs were almost impossible to see, if possible at a future update of ekos can the color change to something bright like bright red, yellow, green so that it is vissible? unless there is an option to change the color and i don't know it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HEQ5 Pro Rowan Belt Mod, GSO RC8'', SW ED80, Atik 383L+, Atik EFW2, Atik OAG, SX Lodestar, ZWO ASI 120MC
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.102 seconds

Login



3rd Party

Choose from the numerous 3rd party INDI drivers to suit your needs!

Got Problem?

Check out the FAQ, the forum, and the bug tracking system to resolve any issues you might have!
You can also subscribe to INDI newsletter and development mailing lists to get the latest updates on INDI!


Gallery

Replica

Why INDI

Replica