When I power on my Stellarmate OS (Rpi-4/8GB), all of my USB devices show up in "lsusb" and the INDI driver except the QHY camera and filter. When I remove 12VDC power to the camera/filter to reboot it, it will then show up on Raspberry Pi OS and INDI driver just fine.
.
Is there any way to get the camera to show up automatically when I power up the Rpi? The ZWO cameras show up fine.
.
Thanks!!

Read More...

Keith replied to the topic 'Rpi GPIO Driver crashes' in the forum. 2 months ago

Thanks for the reply. The driver is working for now as long as I don't try to save the configuration or load it. The author and Jasem are aware and I believe are working on an update that will include Rpi-5 compatibility.

Read More...

Keith replied to the topic 'Stellermate on RB PI 5' in the forum. 2 months ago

That invite has expired, any chance you can post another?

Read More...

Keith replied to the topic 'Rpi GPIO Driver crashes' in the forum. 2 months ago

A bit of troubleshooting. . . . it appears the problem is when the driver attempts to load a configuration file. After setting up the GPIO pins, if you go to the "Options" tab and click "Save" the driver crashes if you then try to "Load", or when the driver attempts to "Load" the configuration file during startup. If I delete both configuration files out of the ".indi" folder, then the driver works.
.

Read More...

Keith created a new topic ' Rpi GPIO Driver crashes' in the forum. 2 months ago

I've developed a Raspberry Pi Hat that uses GPIO Pins# 12 and 13 to control two MOSFETS via PWM as dew heaters. The RpiGPIO INDI driver was working perfectly for about an hour then just began crashing. The second time the driver loads, it takes kstars down with it (but not the Rpi). If I remove the driver from the Aux slot and start INDI, it works perfectly.
.
The only part I "messed with" was the "Timer Config" tab for Channel 1. I played around with it a bit then set everything back to the original values. Soon after that the driver began crashing and I have been unable to get it to work. I also saved and loaded the configuration under the "Options" tab.
.
I've submitted a support ticket to Jasem, but hopefully someone here has worked thru this issue before.
.
Thanks in advance for any help!!
.

Read More...

Keith replied to the topic 'INDI driver for Rpi GPIO pins?' in the forum. 2 months ago

Ohhh, that one should work nicely!!

Read More...

Keith created a new topic ' INDI driver for Rpi GPIO pins?' in the forum. 2 months ago

I've designed an RPI Hat for kstars / ekos that uses the PWM pins to drive a couple MOSFETS as dew heater controllers.
.
Initially, I plan on using a Python script from the command line to set the PWM rate.
.
I would like to know if there is an INDI driver that would let me control individual GPIO pins, or would I need to learn how to do that myself / bribe someone in the community?
.
Thanks!!

Read More...

OK, problem fixed. I was using an additional button WiFi dongle to connect to my mount wifi - which acts as an access point router. Stellarmate OS was looking there for inter-tubes. I unplugged the button WiFi dongle, rebooted, then plugged the button dongle back in. All fixed.

Read More...

Problem just recently showed up. When I switch the SD card with another Rpi-4, the problem follows the SD card, and the other Rpi-4 can access the inter-tubes using Raspberry Pi OS.

Stellarmate OS seems to be working well in every other way. I am able to SSH and VNC into the Rpi-4 on my home network. Stellarmate OS connects well to my home network, and the Hotspot worked during initial startup. However, if I try to connect in any way outside my home network it just times out. Even the "http://localhost:3000/#/home" address in the Chrome browser times out.

I've rebooted the network controller, and the Network Setting on the Pi show the correct DNS address (192.168.1.1)

Any suggestions?

Read More...

Keith replied to the topic '"Manual" driver for rotator . .' in the forum. 3 months ago

Thanks!!

Read More...

Keith created a new topic ' "Manual" driver for rotator . .' in the forum. 3 months ago

I have a RedCat51 scope that has a manual rotator for the camera. In NINA, there is a "manual" rotator driver that you can insert into the sequencer which takes a plate solve and prompts you to rotate the camera by hand until it fits your requested angle. Is there anything similar in kstars/ekos/INDI?

Thanks!!

Read More...

Figured it out. Needed to edit the profile and add the USB GPS as an Auxiliary device. . .

Read More...

OK, the other four components drivers must have automagically appeared. I'll look for it next time I fire the system up.

Read More...

It didn't say it needed a driver. Where to install it?

Read More...