×

INDI Library v1.9.8 Released (29 Sep 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Camera temperature changes when making dark library

  • Posts: 28
  • Thank you received: 1
I am running Stellamate 1.72 on an rpi4. I had my Zwo533mc camera set at-10c and I tried to make a dark library for the purposes of PA and focussing. When I hit start in the library window the “enforce temp value” box on the camera tab gets ticked and the desired CCD temp changes from -10c to zero. Since I have not actually made a dark library for a cooled camera before, I thought maybe it was associated with SM 1.7.2 so changed to SM 1.7.0 which has the same problem. I can understand that the enforce temp box is ticked but why does the “desired CCD temp” get changed to zero? Is this a bug or is this 0 degrees value set elsewhere? What am I missing?
Thanks

Mike
RPI4 with Stellarmate OS
Macbook air
ZwoASI533mc pro
ZwoASI120 mm-s
CEM 26
Askar FRA400
AskarFMA180
2 months 2 weeks ago #86309

Please Log in or Create an account to join the conversation.

There is a selection for temperature ranges in the dark library itself. By default to 0 degrees to 0 degrees. You can change that to -10 to -10. I suppose setting a default value would be better.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 months 2 weeks ago #86312

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 28
  • Thank you received: 1
Thanks Jasem. My wife says all the time that I look but don't see.
RPI4 with Stellarmate OS
Macbook air
ZwoASI533mc pro
ZwoASI120 mm-s
CEM 26
Askar FRA400
AskarFMA180
2 months 2 weeks ago #86315

Please Log in or Create an account to join the conversation.

I changed it to pickup current camera temperature as a starting point to avoid falling into this issue.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 months 2 weeks ago #86333

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 38
  • Thank you received: 2
Hi Jasem,

I felt into this trap too months ago, so it's a good improvement.

I have one question about that modification. By default, do you feed only the starting temperature or both starting and ending temperature with the current camera temperature ?

Val
SW 150/750P (Newtownien) - SW ED72/420 on HEQ5 pro using EqMod
ASI071 pro - CC Baader MPCC III (for newtownien)
Guiding with 60mm refractor and QHY5 II mono
Kstars/Ekos on LENOVO Thinkcenter M71 - Linux Mint 21 & Stellarrmate Pi4 8GB
2 months 2 weeks ago #86336

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Yes both start and end
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Val Chevalier
2 months 2 weeks ago #86337

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 38
  • Thank you received: 2
Great, that's perfect
SW 150/750P (Newtownien) - SW ED72/420 on HEQ5 pro using EqMod
ASI071 pro - CC Baader MPCC III (for newtownien)
Guiding with 60mm refractor and QHY5 II mono
Kstars/Ekos on LENOVO Thinkcenter M71 - Linux Mint 21 & Stellarrmate Pi4 8GB
2 months 2 weeks ago #86338

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.383 seconds