Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imaging

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin was created by Moia

Hi folks

I have a Raspberry pi 3 B running ubuntu mate 16.04.5 LTS (Xenial Xerus) 32 bits kernel Linux 4.14.77-v7+ armv7l MATE 1.16.2
and the latest indi drivers plus Kstars Ekos 3.0 ( great free software !! It is important to make some donation to maintain and improve it !! )

I always run everything on the raspberry, that it is very busy when capture & solving, but after that it is not too busy ( about 50% CPU and RAM).
After programming an imaging session, it starts, but i cannot finish ( the whole 100%). Sometimes it is failing at 40%, or 60%, etc.

I read about the FITS VIEWER, that can crash the Kstars Ekos. You can see the last logs, only a few lines:
( maybe there's something wrong with QT programming... what about this WARNINGS?? )
[2019-01-02T20:58:32.785 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:32: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:32.785 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:32: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:32.785 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:32.875 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:32: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:32.875 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:32.961 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:32: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:32.962 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:32: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:32.963 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:34.799 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:34: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:34.799 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:34: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:34.800 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:34.809 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T20:58:34.810 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-02T20:58:34.810 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T20:58:34.810 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T20:58:34.933 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:34: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:34.934 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:34: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:34.934 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:35.019 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:34: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:35.019 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:44.843 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:36: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:44.845 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-02T19:58:36: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-02T20:58:44.846 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-02T20:58:44.856 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T20:58:44.856 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-02T20:58:44.856 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T20:58:44.856 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-02T21:04:38.632 CET WARN ][ default] - QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 2
[2019-01-02T21:04:38.692 CET WARN ][ default] - QPainter::setRenderHint: Painter must be active to set rendering hints
[2019-01-02T21:04:43.746 CET WARN ][ default] - QImage: out of memory, returning null

Tonight I will do it again, disabling the FITS VIEWER...

If you have a while to reply me, I will be apreciated
many thanks

Guillem
2 weeks 5 days ago #33288

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 510
  • Karma: 6
  • Thank you received: 142

Replied by wvreeven on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

The end of those log lines state an out of memory exception. That seems to be the cause of your troubles. Do you get this as well when you disable the FITS viewer?
Modded Canon EOS 700D with a WO ZS 71 ED on a SW HEQ5-Pro /
ASI1600MM-C CCD and filter wheel with an 8" RC on a SW EQ6-R
2 weeks 4 days ago #33305

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
  • Thank you received: 0

Replied by Halwert on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

2 weeks 4 days ago #33310

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Hi everybody,

yesterday I disabled the FITS VIEWER, ans KSTARS EKOS crashes again.
You can read the end of the logs... some INDI PROBLEMS I suppose...

Finally, I started the INDI WEB MANAGER ON MY RASPBERRY (as local controlling the hardware), and KSTARS ON MY LAPTOP (remote), so, I COULD FINISH SUCCESFULLY MY ASTROIMAGING SESSION .

All my experiments during this week led me to think that RPI with Indi server works very well, excepts two cases:

1- If you lost communication ( wifi or cable), you will lose data ( maybe not if your files are saved in RPI )
2- Rasberry with Kstars Ekos, in my configuration, are failing ...

If you have troubles, I would like to share my experiences to solve that.
I like a lot that free software in linux are growing so fast in Astrophotography.

thanks

Guillem

p.s. New logs from yesterday ( fits viewer disabled), It sadly crashes again...

[2019-01-04T20:09:25.669 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:25.765 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:25: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:25.766 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:25.772 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-04T20:09:25.796 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-04T20:09:25.810 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:25.811 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-04T20:09:25.811 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:25.812 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:25.930 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:25: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:25.930 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:25: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:25.931 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:26.118 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:26: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:26.119 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:26.596 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] Compute local time: lst=2.27274463 ( 2:16:21.88) - julian date=2458488.29822192 "
[2019-01-04T20:09:26.599 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":j1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.616 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=54A999\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:26.617 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] GetRAEncoder() = 10070356 "
[2019-01-04T20:09:26.617 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":j2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.630 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=5AE989\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:26.632 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] GetDEEncoder() = 9038170 "
[2019-01-04T20:09:26.633 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] Current encoders RA=10070356 DE=9038170 "
[2019-01-04T20:09:26.637 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":f1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.682 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=111\", 5 bytes read "
[2019-01-04T20:09:26.684 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":f2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.686 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=301\", 5 bytes read "
[2019-01-04T20:09:26.689 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":d1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.691 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=000080\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:26.694 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":d2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:26.697 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=350680\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.397 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:27: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:27.397 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:27.496 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:27: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:27.496 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:27.500 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-04T20:09:27.521 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-04T20:09:27.537 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:27.538 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-04T20:09:27.538 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:27.539 CET DEBG ][ default] - WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
[2019-01-04T20:09:27.616 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:27: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:27.617 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:27: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:27.617 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:27.700 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] Compute local time: lst=2.27305114 ( 2:16:22.98) - julian date=2458488.29823465 "
[2019-01-04T20:09:27.702 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":j1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:27.717 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=CAA999\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.718 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] GetRAEncoder() = 10070474 "
[2019-01-04T20:09:27.718 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":j2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:27.732 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=60E989\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.733 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] GetDEEncoder() = 9038176 "
[2019-01-04T20:09:27.734 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[SCOPE] Current encoders RA=10070474 DE=9038176 "
[2019-01-04T20:09:27.737 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":f1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:27.763 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=111\", 5 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.766 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":f2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:27.770 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=111\", 5 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.777 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":d1\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:27.782 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] read_eqmod: \"=000080\", 8 bytes read "
[2019-01-04T20:09:27.783 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount : "[COMM] dispatch_command: \":d2\", 4 bytes written "
[2019-01-04T20:09:29.335 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - 0 StarBlocks freed from StarBlockFactory
[2019-01-04T20:09:29.569 CET WARN ][ default] - QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'userdb' is still in use, all queries will cease to work.
[2019-01-04T20:09:29.608 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "Atik 383L" Property: "CCD1" Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.609 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "EQMod Mount" Property: "HORIZONLIMITSDATAFITS" Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.608 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "EQMod Mount" Property: "ALIGNMENT_POINT_OPTIONAL_BINARY_BLOB" Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.613 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "SX CCD LodeStar" Property: "CCD1" Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.614 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected. Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.616 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:27: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:29.616 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:29: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:29.616 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-04T19:09:29: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-04T20:09:29.617 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-04T20:09:29.621 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "EQMod Mount" Property: "ALIGNDATA" Exit code: -1
[2019-01-04T20:09:29.623 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI server disconnected from BLOB manager for Device: "ZWO CCD ASI120MM" Property: "CCD1" Exit code: -1
2 weeks 4 days ago #33311

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Hi Halwert,

I installed the missing libraries following your link.
Yesterday crashed again kstars at 98% of the whole task !!! not too bad, but unreliable...
2 weeks 2 days ago #33402

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Kstars/ekos was working about 3 h with no errors, but finally crashed...

the end of the logs say that: QImage: out of memory, returning null image !!!
and the FITS VIEWER was disable...

any ideas??

thanks

Guillem


p.s. logs
[2019-01-07T01:43:38.226 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:38.237 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:38.531 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:38: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:38.531 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:38: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:38.532 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:38.714 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:38: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:38.715 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:39.886 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:39: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:39.886 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:39.984 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:39: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:39.984 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:39.986 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-07T01:43:40.001 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:40.192 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:40: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:40.192 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:40: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:40.192 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:40.305 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:40: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:40.306 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:41.595 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:41: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:41.595 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:41.693 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:41: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:41.694 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:41.696 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-07T01:43:41.703 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:41.880 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:41: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:41.880 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:41: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:41.881 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:42.054 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:42: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:42.055 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:43.296 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:43: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:43.296 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:43.394 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:43: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:43.395 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:43.399 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-07T01:43:43.412 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:44.218 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:43: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:44.221 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:43: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:44.224 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:43: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:44.226 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:45.033 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:45: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:45.033 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:45.142 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-07T01:43:45.142 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:45.143 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:45: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:45.143 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:45.400 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:45: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:45.400 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:45: Driver indi_sx_ccd: sxClearPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:45.401 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:45.432 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:45: Driver indi_sx_ccd: sxSetSTAR2000: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:45.433 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:47.316 CET DEBG ][ org.kde.kstars.ekos.capture] - All capture jobs complete.
[2019-01-07T01:43:47.376 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-07T01:43:47.386 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Uploading file. Ext: fits, Size: 221760, sendImage? Yes, saveImage? No "
[2019-01-07T01:43:47.387 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - SX CCD LodeStar : "[DEBUG] Upload complete "
[2019-01-07T01:43:47.411 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-07T01:43:47.588 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:46: Driver indi_sx_ccd: sxLatchPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:47.589 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: "2019-01-07T00:43:46: Driver indi_sx_ccd: sxReadPixels: libusb_control_transfer -> OK"
[2019-01-07T01:43:47.589 CET DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDI Server: ""
[2019-01-07T01:43:47.605 CET DEBG ][ default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2019-01-07T01:43:48.270 CET DEBG ][ org.kde.kstars.fits] - Started WCS Data Processing...
[2019-01-07T01:43:48.275 CET WARN ][ default] - QImage: out of memory, returning null image
2 weeks 2 days ago #33403

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Will check on MacOS today if there is any memory leaks.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 weeks 2 days ago #33404

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

No memory leaks are apparent. Please use the Activity monitor and check the RAM usage. Check if either KStars or the INDI drivers use up more memory with time.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 weeks 2 days ago #33411

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Hi Jasem,

Yesterday memory usage was 60%-70% (RAM) and CPU 50%. I saw some SWAP usage, I don't know why... I will check it this night with the default monitor (ubuntu Mate).

With FITS Viewer disable, I only make some Zoom in and out to recent images in main Ekos tab...

I read this: www.indilib.org/forum/search.html?query=...ations&childforums=1 --> I may uninstall it !!!

Two days ago, I installed the missing packages of this 'annoying Phonon' message.
In Ubuntu Mate (not KDE) I did'nt found where to disable notifications sounds...

thanks for your help

Guillem
2 weeks 2 days ago #33418

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

which programs were responsible for that? KStars? INDI driver? both? can you share screenshots or number?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 weeks 2 days ago #33419

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Hi Jasem,
Now, I am running this test : ( During this night I can do more tests ( any more suggestions?? ))
I including this brief PDF.

thanks

Guillem
2 weeks 2 days ago #33421
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 1

Replied by Moia on topic Kstars Ekos is crashing randomly every day, after getting 300" subs imagin

Hi Jasem,

I made more tests during night to real objects, and memory usage is about 80-90%.
Look the PDF with screenshots...

May I kill some services? this 'phonon' message at the end of the logs is getting me MAD...

thanks

Guillem
2 weeks 1 day ago #33443
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.223 seconds