×
INDI Library v1.8.4 Released

Minor bugfix release with some highlights:

Dithering for the first time, but failing.

4 days 16 hours ago
mpaul73
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 23
More
Topic Author
Dithering for the first time, but failing. #51167
Here are 2 screen shots.





I am a little confused if the dither is working or not. It says "warning dithering failed". Then it says "post dither waiting for 15 secs". The next message says "dithering successful". So, did it fail or was it successful?? Please help if you know what the problem might be.

Equipment: Skywatcher HEQ5 - Stellarvue 80mm access - Canon 6D (unmodified) - Stellarvue 50mm Guide Scope - ZWO ASI290MM Mini - Rasp Pi4
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 days 8 hours ago
kcobby
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 105
Karma: 1
More
Dithering for the first time, but failing. #51186
For any guiding issues I highly recommend double checking your polar alignment. The Ekos tool is awesome for this.

5 pixel dither,15sec settling time, 2sec guide interval, 2x2 bin might be a little bulky.

2 pixel dither, 5sec settling time, 1 sec guide interval, 2x2 bin would be lighter. Shorter 1sec guide intervals will allow the mount to react quickly and not have to keep trying to catch up.

Skywatcher 190MN - EQ6 Pro (with Belt Mod) - ASI1600MM-Cooled - ASI EFW7 - ASI120MM - WO f4 Guide Scope - Rigel nStep - KStars/Ekos - KDE - PixInsight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.444 seconds